Amanda Fast


Det är så här som du finns tydligast i mitt minne Amanda. Kanske inte den mest smickrande bilden, men jag tycker den visar ditt allra finaste inre! Man skulle kunna tro att jag är ironsik, men det är jag inte. Du är awsome, och det är precis vad utstrålningen här säger. Så därför, väljer jag att porträtera dig så här : )

Amanda Fin Fast
En sol på mörka himmlar
Kommer du hit snart?

Haikku-dikter är svårt!
Jag har länge tänkt att tillägna ett helt inlägg till din ära, och fick en idé att göra massa Haikku-dikter om dig. Men det visar sig vara riktigt lurigt! Så jag får helt enkelt nöja mig med den urusla här ovan, som jag med mycket bekymmer lyckades knåpa ihop, och istället skriva på utan restriktioner på avdelningen för stavelser.

Amanda Fin Fast och jag lärde först känna varandra sommaren 2006 uppe på Stiftsgården, Rättvik. I sommar kommer vi alltså fira vårat 4-års jubileum som vänner. Speciellt under det sista året har vi umgåtts och hållit kontakten ordentligt, framförallt skypat! Jag tror att vi fatktiskt spenderat mer timmar tillsammans på skype än i verkligheten, haha! Nej okej, men just nu känns det som det. Vi har inte träffats sen.. Shit, jag kommer inte ens ihåg det. Fy vad jobbigt det blev! Tacka gudarna för Skype alltså, jag säger då det.

Jag fick en annan idé precis nu, att jag skulle skriva en lista (ni känner ju mig, jag älskar listor och kan aldrig få nog av att göra dem) över alla mina finaste minnen tillsammans med henne. Men, när jag tänker efter, har jag inget speciifikt minne av en speciell stund. Det är det fina med oss två tycker jag. Vi behöver inga speciella semesterresor, gemensamma shoppingturer, eller galna utekvällar tillsammans för att vara bra vänner. Sommaren 06 spenderade vi 3 veckor på samma ort, och det blev 1 vecka tillsammans förra sommaren. Förutom det är det bara timlånga fika-dejter eller en övernattning på gemensam ort som tagit oss dit vi är idag. And that's the way I want it, för annars hade vi inte stått här och haft den här FABULÖSA relation till varandra som vi har : )

Okej, jag kan inte hålla mig från att göra en liten lista i alla fall:
Amandas bästa: Hon har fina tankar, och är väldigt empatiskt!
Amandas bästa 2: Hon kan alltid få mig att skratta och må bra, hon tar ner mig på jorden.
Amandas sämsta: Hon kan alltid få mig att skratta, ibland är det jobbigt så rolig hon kan vara. (Det här är alltså en komplimang Amanda)
Amandas minne: När vi förra oktober (tror jag) jobbade tillsammans uppe i Rättvik över en helg, och sov i hennes familjs sommarhus. Vi mös oss igenom tre dagar, tog långpromenader i skogen och slet rövarna av oss inne i diskrummet. Fina grejer var det!
Amandas mest saknade: Kramarna och hennes fina komplimanger som hon gärna delar med sig av.

Jag är lite småtrött och flummig, jag har spenderat hela dagen med två barn under 7 år och är därför just för tillfället kanske inte lika vass med orden som jag vanligtvis brukar vara. Men, jag vill ändå ta tillfället i akt och poängtera några viktiga saker!
Du är en fantastisk och helt underbar person. Du är vänlig, omtänksam, godhjärtad, rolig, ärlig och rättvis. Du har styrkan att bjuda på dig själv har en glöd som väldigt väldigt sällan slocknar, även fast den många gånger har rätt till att göra det. Du hittar styrkan att fortsätta även fast det tar emot, och fortsätter därmed att glädja andra bara genom din närvaro. This could go on for hours, so let us just point this out: I lov ya' sistah', don't you ever forget that! Lots & Lots of Love!

Hanna goes impulsive

Jag pratade precis med Hedvig i telefon och hon tyckte att jag skulle komma hem över helgen, eftersom jag är ledig på måndag. FRESTANDE, om jag säger så! Dock kollade jag upp biljettpriser... Hemresan var helt okej, bara £34. Dock skulle resan imorgon kväll gå på £174... inte riktigt läge kanske. Men fy vad fint det hade varit med en helg hemma, få mysa med mamma och pappa och bara njuta av att få vara i Sverige. Puss vad jag saknar er alla fina människor där hemma, om 75 dagar ses vi!










Addiciton

Godmorgon! Jag ska försöka kämpa mig ut på en promenad men jag känner mest för att sova i några timmar. Hurtbullen Hanna hoppas jag tar över dock, för det är varmt och skönt och väldigt fint ute : )
I övrigt är det inte så mycket som är på g här. Jag är barnvakt ikväll, Ida kanske kommer över och eventuellt ryker min True-Blood oskuld (hon köpte säsong 1 på dvd igår! Bra va farmor? ; )). Jag skulle inte banga på lite B&J's som sällskap till det. Är det någon annan än jag och Ida som ÄLSKAR deras nya smak: Fairly Nuts? Glass är verkligen den enda sak som jag absolut aldrig någonsin skulle kunna och inte heller skulle vilja leva utan. Det är verkligen vääääärldens bästa uppfinning. Glass alltså : ) Heaven on earth!
Haha, det här blev visst godisgrisen Hanna som tog över istället för hurtbullen, hur ska detta sluta?! Fortsättning följer....


Deeeeeeelicious (Maes favoritord för tillfället!)

Finbesök





Jag fick kungligt besök igår, både Snövit och en väldigt vintervacker Belle var här!
I övrigt hade jag en fantastiskt skön dag igår. Jag snoozade mig en timme på förmiddagen och tog mig en promenad längs floden på eftermiddagen. Idag är det varmt, uppåt 20 grader och jag tänkte mig en öl i solen i kväll kanske! Nu: träningspass uppe i parken. Later!

Like I Promised! (Det är inte ofta det händer, haha...)
















Imorgon

Jag lovar er i alla fall ett par bilder från helgen, tills imorgon! Jag är för trött just nu. Har spelat fotboll i 2½ timme nu på eftermiddagen och har precis kommit hem från en mycket trevlig middag hemma hos Alex tillsammans med Sam och Ida, Sam gjorde en helt fantastiskt god curry åt oss! Yum. Nu ska jag sova, Godnatt!

Ja må hon leva, ja må hon leva,
Ja må hon leva uti hundrade år!
Ja visst ska hon leva, ja visst ska hon leva,
ja visst ska hon leva många lyckliga år!

Hurra Hurra Hurra HURRA!
Där fick du sången farmor : ) Grattis på bemärkelsedagen!

The Little House Brackenbury

Fy vilken rolig kväll det blev igår! Frida och Susanna har alltså flyttat, från deras rum i Bayswater ut till Brackenbury som ligger i Hammersmith, bara 10 hus från där Maya bor. Och HJÄLP, så sjukt fint och fräsht var det! 3 rum i ett eget hus med ett riktigt fräsht kök och kanske inte det största badrummet jag sett, men dock, lite fräshare och trevligare än det förra.
Kvällen blev som sagt lyckad, det var stört mycket folk för att vara i det lilla huset dock! Det var dels vi vanliga tjejer, + Mayas två kompisar från Sverige som var här och hälsade på, Alex och grabbarna grus, + Sebbe och Andreas (tjejernas roomisar) och deras alla kompisar. Men som sagt, kul var det!

Idag tänkte vi åka in till stan en sväng, Ida och jag, och jag hoppas att Susanna också bestämmer sig för att komma med! Bara kolla runt lite i affärer, har inte varit inne i stan på år och dar faktiskt. Sen så råkade vi lova att vi skulle följa med och spela fotboll med Alex och alla i Hyde Park i eftermiddag. Dock så är det moln och regn ute, så jag vet inte hur det blir med det... Ge mig en update, vad gör ni?!

Lördagsplaner

God förmiddag är väl den rätta hälsningsfrasen så här dags!
Jag har precis ätit min frukost: havregrynsgröt med skivad banan, vindruvor, soyamjölk och müsli på toppen. MUMS, det har blivit min nya favorit, jag skulle kunna äta fem tallrikar på raken, om jag bara inte blev så mätt.
Igår var jag barnvakt vilket innebar en lugn hemmakväll framför TVn. Jag serverade mig själv lite spenatlasagne som jag, med lite hjälp av mamma och pappa på skype, tillagat alldeles helt själv! Den blev faktiskt riktigt god om jag får säga det själv! Vidrigt trött var jag, så efter att jag ätit upp och kollat på ett inspelat OTH-avsnitt gick jag och la mig och somnade till Harry Potter i öronen.

Idag är det tänkt att jag ska hinna med följande:
- gå en morgonpromenad [check]
- duscha
- gå och träffa Kim
- åka med Kim till Wimbledon Park och ha picknick
- komma hem och äta lite mer spenatlasagne
- åka till The little house Brackenbury för inflyttningsfest.
- ha på mig en "brokeback Mountain-outfit" då det är temat för kalaset.

Jag tippar på att det blir en fin dag : ) Hörs senare, ciao!

Dagens



Jag har idag:
- suttit i solen
- sovit i två timmar på förmiddagen
- daummsugit mitt rum
- skrivit massa mail
- ätit en god pesto-pasta-sallad till lunch
- njutit av livet i allmänhet. Nu ska jag sova lite till och läsa i min bok, sen börjar jobbet! Tjing tjing!

Biokväll!



Ida och jag (och förhoppningsvis Maya med!) ska iväg till Westfield ikväll, ett stort shoppingcenter med en bio högst upp, för att se Alice i Underlandet (ja, sist ut i hela England att se den). Vi har rätt höga förväntningar tror jag, hoppas vi inte blir besvikna = )

Putney High




Mae körde på tofflor istället för school-shoes!

Idag var det "summer dress day" vilket innebär att det är första dagen som tjejerna på Putney High School får ta på sig sin sommar-uniform. Ava var minst sagt exalterad och riktigt strålade när hon kom nersvassandes från övervåningen, stoltare tjej fick man leta efter. Mae blev så inspirerad att hon gick in till Avas garderob och hämtade en klänning åt sig själv. Hon ska ju trots allt börja till hösten!

Gordon, tjejernas farfar, är på besök idag också och hade med sig en hälsning till mig från Mr. Easterbunny. Jag tackar och bockar för det, har redan börjat mumsa ; )



Ikväll ska jag äta middag här hemma med Gordon och Satu, och sen ska jag kolla lite på Piraters! Det har blivit lite av min nya addiction, jag kan inte sluta kolla på det. Nu är jag inne på tredje och sista filmen, men jag tror att jag börjar om med ettan imorgon, även fast jag verkligen inte borde... Vad gör ni i Sverige? : )


Mr. Clean

Idag har jag inte haft tillgång till mitt rum nånting alls, och inte mitt badrum heller. Kan ni gissa varför?




Just precis, min heltäckningsmatta har blivit tvättat! Kunde inte ha varit mer behövligt, den var riktigt rutten innan Fabio kom och gjorde rent.
Därför har jag inte förens nu kunnat uppdatera er om vad som händer i mitt otroligt upptagna liv.
I lördags gick vi alltså ut för att fira Idas 20-års dag! Vi hade tänkt att gå till Ministry of Sound, men slutade upp på Infernos ute i Clapham. Jag klev innanför dörren här hemma i Putney 05.15, det ska vi väl ändå ta som ett bevis på en lyckad kväll? ; ) Vi dansade och dansade och hade det grymt roligt, härlig kväll!
Igår blev det en tur för att fira Ida, igen, nu på hennes faktiska 20-års dag! Vi gick till Kensington Gardens och hade picknick tillsammans med presentutdelning. En underbar dag, varm och solig, och tillsammans med musik i mina högtalare var det den bästa på länge!


Birthday girl med hennes present från oss, en mysig hood-tröja!


FINA NI!


På väg till parken!

Gå in på Idas blogg så kan ni få se lite mera biler + läsa lite mer ingående om helgens äventyr ; )

B-day

Nu är Ida och jag på väg in till Bayswater där det väntas förfest, sen blir det Ministry of Sound för att fira IDA 20 ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR :D Over and out!

61 timmar av underbar ledighet!


Ida var nöjd med sitt val av mat!



Jag var nöjd och glad jag med!
AH, ljuva känsla att ha sextioen hela timmar att spendera precis hur jag vill. Lovely.
Idag tog jag en promenad uppe i parken efter att Ava gått till skolan. Jag gick hem och kollade på OTH och sen gick jag för att träfaf Ida på High Street och kolla efter en födelsedagsklänning till henne. Det blev en jättefin spetsklänning från TopShop. Jag shopade även lite jag med (jag har faktiskt inte köpt nåt i klädväg på huuuuuuuuur länge som helst och det var ett riktigt bra köp faktiskt!), men se den får ni göra imorgon, har inget kort på den i nuläget.
Efter det gick vi till Wagamama, ett jättefräsht lunchställe som ligger nästan nere vid floden. Jag åt nudlar med grönsaker och Ida åt ris med kyckling och currysås. YUM, det var störande gott faktiskt.
Innan vi gick hem tog en sväng förbi Waitrose och hade tänkt att inhandla något chokladaktigt, men det slutade med att det blev två burkar Ben&Jerrys som det ska festas på ikväll, det var 2 for £5 och det bangar man ju inte på!! Nu ska jag gå och göra mig mat, det får bli scrambled eggs och broccoli fredagen till ära. Vad gör Sverige denna fredag? (NU VILL JAG HA KOMMENTARER TACK!)

Varm sallad

Jag sitter och äter kvällsmaten för dagen: squash, vita bönor, gröna bönor, skivad morot, tomat, svampinion och lök i satus goda tomatsås + en knäckemacka på sidan = deeeeeeelicious!
Satus syster och hennes 10 åriga son + 6 veckor gamla bebis är här på besök och stannar över natten. Jag fasar lite för min sömn, kommer den störas av timlånga skrik från baby Helen? Jag kanske borde plugga in öronpropparna, just in case...
Ikväll ska jag bege mig till Ida en svänings, fast bara snabbt. Det blir antagligen en kopp te tillsammans med ett Vänner-avsnitt och lite planering av helgen. Ida fyller 20 på söndag vilket ska firas stooooort: utgång på lördag, picknick på hemlig ort (det är en överraskning!) på söndag.

Nej, nu ska jag styra upp mig själv lite här. Med vad vet jag inte. Men nåt vettigt får det bli. Japp. Eller nåt. Okej. Usch. Jag är trött. Nu går jag. Hejdå


To everything: Turn! Turn! Turn!

(En sjukt bra låt av gruppen The Byrds! Den finns på soundtracket till filmen Forrest Gump, vilket för övrigt är en fantastisk skiva)




Jag gick in på Facebook och såg att jag blivit taggad på en bild från min allra sista tävling förra våren (som jag vann, om det är nån som kommer ihåg kanske? : ) : ) :) ) Hur som helst, jag fick världens nostalgirush och lyssnade på musiken som jag åkte till. Och för sjutton, jag saknar det! Tur är det att Ava och jag ska åka skridskor i eftermiddag, så jag slipper ha abstinens allt för länge.

Jag har en bra morgon, och känner mig ändå hyfsat fräsch med tanke på gårdagskvällens bestyr. Jag gick strax innan 8 för att träffa Karin, svenska tjejen som bor några gator ovanför mig. Vi gick först till baren där hon jobbar. Det är ett cocktail-ställe och vi hade tur och hann med Happy Hour vilket betydde två drinkar för £7, check! Vi åkte sen vidare till Clapham Common som ligger ca. 20 minuter med buss härifrån, och satte oss på en annan bar tillsammans med Maya, och sen Karins två kollegor. Jag kom hem nån gång vid halv 1, en trevlig kväll!

Idag ska jag vara sjukt produktiv och göra massa saker som jag har skrivit upp på min lista. Ni får en update ikväll : ) Over & out!

change of circumstances

Jag lovade dyrt och heligt igår att ni skulle få se mer bilder från Frankrike, jag vet.
Tyvärr måste jag bryta detta löfte, och hoppas på att ingen stämmer mig för det. Det är nämligen så att vi har inte bredband i det här huset, utan det är något slags avtal där man har begränsad mängd av kb för ett visst månadsbelopp och att ladda bilder drar väldigt mycket av den mängden kb. Så en hel hop med bilder får bli en annan gång, nån gång när jag sitter på Starbucks (där det är GRATIS internet)
Jag är lite bitter över detta som ni kanske märker, och tycker det är töntigt att man inte ens kan ha ett vettigt bredband åt en stackars Au pair, när man bor i ett 4-våningarshus i London. Så nu ska jag gå och duscha för jag är svettig efter min löprunda. Ikväll återkommer jag som ny och fräsh och förhoppningsvis, en avsevärt gladare Hanna. Later!

Afternoon off

God eftermiddag kära blogg!
Jag sitter i min säng i mjukisbyxor och klockan är 16.36 lokal tid. Jag har nämligen ledig eftermiddag! Stört skönt faktiskt, jag har i lugn och ro kunnat packa upp och sätta på en tvätt, + hunnit ner till Boots (vi har ingen egentlig motsvarighet till det i Sverige, men det är som apoteket, Kicks och Ica Maxis hårvårdsavdelning kombinerat!) och promenerat med Ida. Shit, en riktigt busy dag jag haft när jag tänker efter.
Ida och jag gick upp till Wimbledon Common, Ida har aldrig gått där och det var evigheter sen jag var där sist, så det var mucho trevligt! Vi hade riktigt djupa konversationer och pratade om massa saker, våra respektive uppväxter och sommarminnen och massa annat, supermysigt : )

Jag lovar er förresten, djupt och hederligt, att ikväll ska ni få massvis med bilder från Frankrike! Har ni några speciella önskemål på vad ni vill se eller ska jag bara langa upp ett gäng? Nu väntar en kopp te och ballerina-kex, yum!

Känn dig som hemma

Den här dage har varit en av de längsta på länge. MEN, jag är tillbaka på engelsk mark and I'm lovin' it! Träffade Ida så fort jag dumpat väskorna innan för dörren, vi gick och tog ett glas vin nere vid floden och nu på kvällen har jag varit hos Kim och ätit fahijtas samt kollat på en rutten film med Dustin Hoffman och Emma Thompson.
Nu ska jag sova i en säng som inte knarrar. Godnatt!

Goodbye sweetheart, au revoir!



Ikväll är sista kvällen här på rivieran. Jag kommer sakna:
- snurrstolen utanför huset som är typ det skönaste nånsin EVER att sitta i.
- solen.
- havet.
- promenadstråken in till Antibes.
- baugetter.
- baby violet.

Jag kommer INTE att sakna:
- min knarrande säng som har väckt mig varenda natt i snart 10 nätter.
- att vara fast i frankrike med 3 vuxna och 3 barn.
- grannhundarna som skäller på en så fort man rör en fena.

Japp. Så är det. Nu ska jag gå min sista promenadstrosare, sen börjar förberedelserna för hemresan till London. VI SES IMORGON!!!!!!

Later







Nu tar jag mig in till Antibes för att strosa runt, spendera några Euros och köpa en till liknande väska som den här. Au Revoir!


Enjoy!

















beslutsångest.

Hej kära vänner!
Jag är sjukt dålig på att uppdatera, jag vet! Dock är det så himla fint här på rivieran, och jag har det alldeles för skönt för att orka skriva någonting längre och vettigt eller lägga upp bilder.
Men, just nu är familjen borta hos några vänner till dem, och jag är på väg mellan två sysslor: sola och ta en promenad in till Antibes för att kolla runt lite i affärer.
Solning är lite ångestskapande för mig förresten. Jag kan aldrig bestämma mig om jag ska sola framsida eller baksida, och hur länge på varje. Alltså slutar de flesta av mina sessioner i solen med att jag inte ligger längre än 5 minuter per gång åt varje håll. Men det är ju alltid nåt i alla fall! Nu beger jag mig, får se om jag orkar lägga upp några bilder på omgivningen ikväll : ) Bon Soir!



påsk?

Jag har liksom inte riktigt koll på tillvaron för närvarande. Igår trodde jag att det var tisdag, och idag skulle det lika gärna kunna vara en helt vanlig lördag. Påsk, vad är det liksom? och inget påskägg blir det i år förmodar jag. Kanske tillbaka i Putney väntar det ett vadderad kuvert? (ta det här som en hint, kära mor och far)
Jag tar massor och massor av kort, men de får ni se ikväll kanske.

Idag ska vi ta oss in till Antibes och kolla lite i affärer, äta middag här hemma och bara slappa : ) Vädret är inte på topp, det är lite regnigt och mulet, men hyfsat varmt. Även fast det inte känns som det så måste jag väl ändå säga: Glad påsk!
Later!


3 Avenue des Fleurs

Strålande sol utanför fönstret, och jag ska precis ge mig ut på promenad. Har ingen större lust att sitta här och skriva när jag kan gå ut och bättra på brännan. Sagt och gjort, ni får en bild från gårdagen i alla fall. Au Revoir!


La France




Om 24 timmar: solen, stranden, havet, god mat, bra filmer!


Vi ses i Antibes. Au Revoir!

My life would suck without you


















You've got a piece of me, and honestly, my life would suck without you.

RSS 2.0