UPDATE


TORSDAG: Ava var hemma och var sjuk, så jag började halv 1 istället för klockan 3. Jag däckade på kvällen, för jag var svintrött.


FREDAG: Jag åkte till Westfield och träffade Maya med barn, och vi käkade lunch. Kvällen spenderades barnvaktandes och läsandes Moment 22

LÖRDAG: Familjen lämnade huset strax efter 1 och jag kände frihet, fyyyy vad skönt att få vara hemma själv! Flickorna från Hammersmith kom hit vid 5 taget, innan dess gjorde jag inte direkt något vettigt, och vi gjorde en ordentlig middag som var väldigt ihopplockad, och så satt vi och pratade vid köksbordet i flera timmar! Mycket trevligt. På kvällen åkte vi ner till Embankment, det är området nere vid London Eye, och gick på en klubb där.






SÖNDAG: Sov för första gången en hel morgon UTAN att bli väckt av skrik vid halv 8, det har inte hänt sen 4 november 2009. Vi åkte sen till Camden och åt lunch och bara hängde, det var lagom varmt och fint! Frida och Susanna följde med mig hit hem och vi drack te, kollade på Vänner och jag la ett 500-bitars High School Musical-pussel från 19-23. Dagens bästa!


Busy Busy Busy


Finingbild på mig och Suss! : )

Jag är en upptagen kvinna. Det är konstaterat. I do appologise för er som vill ha uppdateringar (Ída och Farmor gissar jag? ;) ) men ikväll ska jag ha en lugn och skön ensamkväll med vänner och god mat som jag tänkte inhandla och DÅ kan jag köra en multiuppdatering och berätta vad jag har hittat på senaste tiden. Nu drar jag till Camden med Maya och Frida, och jag hoppa att Susanna kommer med också! PUSS


Ouch!

12 timmars sömn? Snarare 5½. Igår kväll kom jag hem i hyfsad tid, klev innanför dörren 23.05. MEN, hemma hos Lucy hade jag lånat deras dator och kollat på de senaste Greys Anatomy-avsnitten som jag missat. Hann dock inte med alla, utan hade säsongsfinalen kvar vilken jag körde på när jag krypit ner i sängen. OCH HJÄLP VAD SPÄNNANDE DET VAR! Herre min skapare, det var helt sannslöst. Dessutom var det ett dubbelavsnitt (säsongsfinalen alltså) så i 1 h & 20 min satt jag och hoppade upp och ner för att det var så hemskt spännande. Klockan tickade alltså iväg, och jag släclte inte förens vid halv 2. Jag tänkte att det är ju ändå lördag, så då kan jag ha en lång sovmorgon. Men nej! Klockan 7 vaknar jag av det värsta magont jag haft på flera år, det var totalt outhärdligt. + att jag var hungrig också, så jag ville inte ta en ipren om det kanske skulle göra allting värre? Tillslut, efter en halvtimmes vridande och plågsamt stönande kom jag på att det fanns en halvdålig värmeflaska i mitt badrumsskåp. Så jag släpade mig upp och hittade den längst in i ena hörnet, fyllde den med så varmt vatten som jag bara kunde (vilket ni förstår inte var det lättaste, i det här huset vet man aldrig vad man får för temperatur på vattnet) och placerade den på min stackars mage. Jag lyckades ändå somna om efter en stund, och det har faktiskt gått över nu. Men nu har istället hungern tagit över, så jag ska skynda mig ner och göra frukost och sen ska jag berätta om mina senaste bravader : ) (bortsätt från den här, minst sagt, oglamourösa händelse!)

------



Jag ska precis iväg och vara barnvakt åt Lucy ikväll, jag har flängt runt hela dagen! Men imorgon bitti, när jag förhoppningsvis fått sova i minst 12 timmar, då ska jag ge er en ordentlig update : )
BYE BYE NOW

Onsdag 26 (hjälp!) maj.

SHIT, vad tiden går fort! Det är redan slutet på maj, på tisdag är det 1 juni, aaaaaaaaah. Läskigt vad fort det går!
Jag har precis käkat upp min lunch, stekt ägg med broccoli och osttortellini, och i förmiddags var jag nere på 27 Charlwood Rd och lekte med Venitia och Aurelia i 3 timmar (pengar pengar pengar). Gårdagen blev långt ifrån det som var planerat, men det var skönt att få slappa lite istället.
Förresten, jag har köpt en ny bikini om ni kommer ihåg det? Så här himla snygg är den :)


OBS, detta är INTE en bild på mig!

Nu ska jag lägga mig och småsova lite tillsammans med Coldplays EP "Prospekts March" i öronen. Puss!


Mätt och belåten.

Jag slänge precis ihop en wrap innehållandes:
- mosad avokado
- tomatklyftor
- gurka
- pesto
- sallad
- en stor fiskpinne.
Det var faktiskt inte alls så oaptitligt som det låter här.

Idag är jag superupptagen igen, ska hämta Mae tidigare idag för Satu skulle på en lunch, och sen ikväll ska jag skypa med Amanda för att sedan åka in till SoHo med tjejerna och gå på en klubb som Satu tipsade om. Imorgon ska jag jobba för Gemma också, mellan 9-12. Busy Busy Busy! Vad gör ni? : )

gårdagens.




I glassbutiken fanns det, helt otippat, en hylla med bara massa svenska mattillbehör. Hur random var inte det?


På väg, lånt bort, från det iskalla vattnet!


Vi köpte färska doughnuts på piren!


Folk Folk Folk Folk FOLK


Hejdå Brighton!

Vilken fin dag det blev igår! Jag ankom till Brighton vid halv 11 på förmiddagen och lämnade Sofia på perrongen strax innan klockan 20. Däremellan hann vi med att ligga på stranden, strosa på smågator, äta glass med pepparkakssmak, käka lunch vid hamnen, hänga på en pub och promenera ute på piren. Finfint! På kvällen kom Frida hit till Putney och vi gick ner och satte oss vid floden och pratade igenom helgens bravader, mucho trevligt. Nu ska jag äta lunch och sen sola min rygg för att försöka få en någorlunda jämn bränna. Later!

Söndagsäventyr i Brighton

Idag drar jag till det här stället


för att hälsa på den här tjejen : )
(här var det tänkt att det skulle vara en bild på Sofia, en klasskompis från gymnasiet, men jag hittar ingen bild på henne. Så ni får vänta tills ikväll!)
Later!

Tomater








Uppe på toppen, min nya klänning på mig med London i bakgrunden!

Vilken fantsasiskt underbar dag, på sitt egna lilla sätt, vi har haft :)
Började med att vänta på Earls Court i 20 minuter på Maya och Frida som anlände liiiiiiite senare än planerat. Tog tuben upp till Highbury & Islington där vi skulle ta en Overground-replacement bus (vilken är gratis, det gillar vi!) upp till Hampstead Heath. Efter vad som kändes som en evighet av tråcklande genom små gränder och kilometerlånga bilköer kom vi äntligen fram och sprang in på Marks&Spencers för att handla förnödenheter så som vindruvor och kakor. SEN, promenerade vi upp för en liten backe och slog oss ner på första bästa gräsplätt. Och där låg vi från 13 till 17 och bara solade, pratade, åt och lyssnade på musik. På grund av Mayas uttråkning från solande pratade hon konstant, och då menar jag verkligen HELA TIDEN. Men det var bara trevligt, Frida och jag var trogna lyssnare :) När båda dom två, eftersom dom inte smörjde in sig med SPF, var röda som tomater, både i ansiktet och på benen, gick vi upp ända till toppen och kollade på utsikten och sen tog vi oss hem samma väg som vi kom. En hemskt lyckad dag i värme och sol, mm vad mysigt det var!

Hampstead Heath



- Igår var jag så upptagen hela dagen, så jag var inte inne på datorn en. endaste. gång. Jag åkte in till stan och kollade in Fashion Against AIDS och drack juice på Joes. Köpte en klänning från Zara och en ny bikini!
- Jobbade för Gemma och satt barnvakt på kvällen, pengar i kassan: katching!
- Idag ska Maya, jag och Frullan åka till Hampstead Heath för att sola och slappa järnet. Susanna jobbar så hon kan inte följa med vilket är =( =( =( =(. Nu måste jag skynda mig, so long! Bilder kommer ikväll!

The Body Shop


Dagens inköp: blåa buren+ den vita flaskan!

Jag tog mig en tur ner till High Street och satte mig på Starbucks för att ladda ner lite musik och kolla på senaste Greys-avsnittet. Musiken gick alldeles utmärkt att fixa, men Greys Anatomy ville inte alls samarbeta. Jag försökte med klipp efter klipp för att få det att funka, men på något konstigt sätt så hördes bara bakgrundsmusiken och inget av konversationen. Nu när jag kom hem insåg jag precis att jag antagligen satte i mina lurar i fel uttag. Smart tjej.
Innan jag vandrade hemåt igen tog jag mig en sväng till Body Shop. I början, precis när jag kom, funderade jag på att införskaffa mig ett medlemskort vilket kostar £5 om året, men gör att man får 10% på alla köp. Jag gjorde matten, och kom fram till att då skulle jag ju behöva handla för minst £50 för att göra det lönsamt. Alldeles för mycket pengar att lägga på saker därifrån. Nu så här i efterhand, oj oj oj vad jag hade tjänat på att ha det där kortet... Men, vad gör man. Idag köpte jag en footscrub och så var det nån speciell kampanj, så jag fick en shower-gel med kokoslukt på köpet, båda två för £7!
Ikväll ska jag jobba för en annan familj, fast bara två timmar och sen ska jag springa hem igen för att vara barnakt och imorgon ska jag tillbaka till familjen som jag ska till nu i kväll, direkt efter frukosten här hemma. Pjuh, värst vad jag har fått ett aktivt liv helt plötsligt! :) Later!


Nu grönskar det!





AH, ljuvligt! Himlen är blå, temperaturen ska enligt väderleksrapporten visa 20 °C och det är fullt med blommor överallt : ) Jag gillar't. Big time.

rewiev

Pjuh, idag har jag andats ut, och igår också. Skönt!

Lördag: Åkte in till Sloane Sq. för att träffa familjen Sjöberg igen. Vi gick till Saatchi-galleriet och gick ut igen, för det var någon slags hantverksmässa där just den här helgen och det hade vi ingen lust med. Så vi gick vidare till Victoria & Albert-museum för att kolla på en utsällning med Grace Kellys alla kläder. Men det var slutsålt, så vi gick vidare till Harrods och kollade runt på all mat där och käkade fudge och turkish delight. Åkte tillbaka till Sloane för att köpa lunch från den lilla matmarknaden som fanns där. Det blev även lite mer fudge och annat smått och gott, yum!
Efter att de begett sig mot flygtransfern mötte jag upp Maya på ett Costa här i Putney och fikade en stund med henne. På kvällen var jag barnvakt åt en annan familj, och sträckläste min bok som mamma skickae til mig, från 10 pm-1am. + att jag tittade på sista avsnittet av säsong 2, TRUE BLOOD (farmor, ett mail skickas snart till dig!)


Söndag: Vaknade trött som en gris för jag somnade inte förens vid halv 2. Planen var att åka in med Maya till Camden och ha en myseftermiddag. Men som ett resultat av min trötthet och att hon var bakis så sket vi idet. Jag kollade på Fantastic Mr. Fox istället, och städade upp halva husetl. Cyklade iväg till Hammersmith för att säga god kväll till flickorna som hängde hemma i huset Brackenbury. Jag cyklade sedan hem igen och svalde förmodligen halva englands population av knott.

Måndag: Tog mig ut och sprang, blev svettig. Städade mitt rum + badrum (jag tog bot gallret från duschrännan, bland det äckligaste jag varit med om. Värre än golvbrunnarna i diskrummet på Stiftsgården) Inte så mycket mer spännande som hände.


Upptagen, please hold!

Shit, jag insåg precis att jag är sjukt upptgen den här helgen. Mina kära kusiner, Sara och Agnes + min fina faster Raffa (Jenny, pappas syster) är här på besök. Jag åkte in igår morse för att träffa dom inne i stan, och så hade vi Afternoon-tea på ett hotell och idag ska vi åka till Saatchi-gallerit vid Sloane Square, och ikväll när dom åker hem ska jag vara barnvakt åt en kompis till Satu och imorgon ska flickorna och jag antagligen åka till Camden och ja, busy är ordet : ) Jag kanske hinner med att lägga upp lite bilder i eftermiddag innan jag åker iväg till Lucys house, annars får ni hålla er till tåls tills imorgon. Nu måste jag duscha för jag är svettig och äcklig efter min löptur, later!

Dagens details (igen)

Mae och jag har haft en alldeles utomordentligt fin eftermiddag. Hon var superduktig och gick ända ner till lekparken vid floden och hem igen, med stopp på Costa Coffee för Ham&Cheese-toastie. I'm impressed! När vi kom hem höll hon en alldeles privat show för mig. Det var utdrag från både Mamma Mia! och High School Musical, otroligt underhållande! Så fort jag kommer på hur man lägger upp videos här på bloggen så ska ni få se ett klipp ; )

Idag på förmiddagen tog jag mig en promenad till Maya och åt förmiddagsfika (rostade mackor med ost och gurka), vilket var mycket trevligt det med. Gjorde hela dagen faktiskt, Maya är så fin och bra hon.
Jag tänkte köra en dagens detaljer idag igen, för det var roligt tycker jag. Och det är ju faktiskt jag som bestämmer här!

Det här är ingen ovanlig syn på förortsgatorna i London! (Ida, kommer du ihåg?!) Den här fina kabeln låg precis utanför Maes dagis när jag gick förbi där på min promenad. När jag kom tillbaka var den halvt nertrampad. Jag är glad att det inte var jag!


Min utsikt på promenaden, massor av fina blommor. Sommaren kanske ändå är på väg?


Det här låg på dörrmattan när jag klev innanför dörren (utan hundskit under min sko). En namnsdagspresent från mami : ) Mycket välbehövligt, en bok som är precis lagom lätt att läsa vilket jag behöver just nu, och massor av Colour Catchers. Puss och tack!

Thursday


I brist på annat får ni se en teckning som Mae gjorde i paint. Fabulous, isn't it?

Godmorgon!
Jag gör inte speciellt mycket idag. Ska dammsug mitt rum, och städa toaletten. Gå en promenad ska jag göra nu, och i eftermiddag ska jag och Mae gå till parken och leka, + att vi ska äta kvällsmat på Costa. Jag är uttråkad. Hejdå!

(PS. Igår satt jag och flickorna grus på en bar här i Putney och drack Mohjitos och fick gratis jägershots av bartendern. Vi hade roligt. Om nån ville veta det tänkte jag. Hejdå igen!)

Tisdag (63 and counting)



Idag är det bara 63 dagar kvar, herre min skapare vad fort det går. Har inte uträttat så hemskt mycket idag, jag var uppe sent igår och skrev ihop ett CV, 3½ höll jag på. Nu är det dock väldigt up-to-date och mycket smickrande till min fördel :)
Trött som jag var promenerade jag ändå iväg till Frida ute i Brackenbury (det var faktiskt inte så himla långt som jag trodde, tog bara 45 minuter, om trafiken är jobbig så går det nästan fortarae att gå.) Vi kollade på två True Blood-avsnitt, det är bara säsongsavslutningen kvar nu!! Det ska faktiskt bli ganska skönt, att veta att det inte finns några mer att känna sig frestad att titta på. Jag kanske till och med kan få ett liv igen, för att citera Frida.
Nu ska jag gå ner och käka upp pannkakorna som jag gjorde åt tjejerna, sen blir det Glee-avsnittet som jag missade igår :) Vad gör ni så här en dag i maj hemma i Sverige? (JAG VILL HA KOMMENTARER! Tack!) 

Rock'n Roll






Ser ni hur långt mitt hår är?!

HEJ!
Idag är en bra dag, jag har varit mycket effektiv och fått bocka av många saker på min att-göra-lista.
Det blev visst inte så många bilder tagna igår, Frida och jag var för lata. Jag kan dock tala om att vi hade det oerhört trevligt, Brick Lane är ett behagligt söndagsnöje. Vi tog oss även en tur in till stan och shoppade runt lite. För min del blev det ett linne (det som jag har på mig här ovan!) och ett par slapparbyxor från TopisShopis. Trevligt! Trevligast av allt var att slappa hemma i Susannas och Fridas soffa tillsammans med True Blood (bara 3 avsnitt kvar Ida!!!)
Magen kallar på mat, sen blir det jobb och ikväll GLEE <3



East End

Goder Morgon! Det är sannerligen en god morgon, jag har 11 timmars sömn i bakluckan vilket känns BRA. Det var längesen jag kände mig så här utvilad.
Idag ska Frida och jag åka till östra London och besöka Brick Lane Market. Det är mycket secondhand-grejer och curry-returanger i varannat hörn. Sist jag var där var med Mathilda och Kerstin i mitten av november, så det ska bli kul att se det igen! Om en timme ska jag vara där inne, så jag måste nog skynda mig lite... Full updatering med bilder får ni ikväll när jag kommer hem. Ciao!

Dagens detaljer

Idag har jag, lite friskare som jag är dock med snuvig näsa och rosslig hals, varit inne i stan för första gången sen innan jag åkte till Frankrike. ÖVer en månad sen med andra ord, hur stört är inte det?!
Jag åkte in för att fika med Anna, tjejen från Kumla som jag träffade allra först här i London, på Joe&The Juices. Mycket trevligt ställe, goda juicer och trevlig (läs snygg) personal. Det är en dansk franchisekedja, så det ligger väl i blodet, skandinavier är ju alltid fantastiskt fabulösa, eller vad säger ni?
Hur som helst:
Dagens detalj 1: Jag fick ett sms mitt uppe i en juiceklunk från Faster Raffa + bihang: DOM KOMMER TILL LONDON NÄSTA HELG. Bangar jag på det? NejnejNEJ ;D Tjihoo vad kul!
Dagens detalj 2: Sprang in på Zara på vägen hem, och på vägen ut var jag hemskt bitter över att jag började ett år tidigare och inte fick ta studenten i år. Jag hittade nämligen Världens. Mest. Perfekta. Studentklänning! Totalt gudomlig, dock kostade den £69. Men jag är sjukligt sugen ändå, bara för att kunna titta på den!


Dagens detalj 3: På bussen hemåt kom det upp en fransman och satte sig några säten framför mig. En riktig businessman med kostym och lång trenchcoat och portfölj, hela kittet. Han lutar sig framåt, och jag lägger märke till någonting lysande oranget i ögonvrån. HAN HAR ORANGA STRUMPOR MED EKORRAR PÅ. Det var en fantastiskt rolig syn kan jag lova er. En ordentlig, mycket skärpt franskaffärs man med lysande ekorrsockor. Olyckligtvis kunde jag ju inte direkt skratta högt, så jag fick hålla fnisset inombord!



Snart anländer Susanna hit, och Frida plingar förhoppningsvis på dörren om sisodär en timme, Sunes sommar spelas ikväll på bioduken!
Over&Out

Kallt te och snorig näsa.

Jag har gått och blivit förkyld. Något jag tycker är rätt så trist. Speciellt när jag planerat att uträtta massa ärenden idag, typ ta upp mina tre klädhögar från golvet och lägga in allting vikt i garderoben, köpa vitaminer, gå till Starbucks och ladda hem massa nödvändiga filer + ta en ordentlig löprunda. Det får jag lägga på hyllan idag, och istället parkera mig i sängen med en kall kopp te (nej, jag gillar inte kallt te men jag glömde bort att dricka det när det var varmt och jag orkar inte ta mig ner två trappor till micron).
Fast vid närmare eftertanke kanske jag går ner till Starbucks i alla fall, jag har True Blood-abstinens! Vi får se.
En bild på mig i detta tillstånd är inte att rekomendera, så det får bli en från helgen istället! Later (BTW, om nån känner för att skriva ett brev till mig eller skicka en överraskning så är man hemskt välkommen!)


End of an Era



Idag klockan 17.45 sa jag hejdå till Ida Kristiansson, the living legend. Hon åker hem till Sverige imorgon bitti och kommer inte tillbaka, i alla fall inte innan jag också vänder hemåt.
Hon har sina anledningar att åka, och jag stöttar henne verkligen till 100% att hon gör det, men det betyder inte för fem öre att jag inte kommer sakna henne. Speciellt eftersom jag den senaste månaden vant mig vid att ha henne 10 minuter ner på gatan, det kommer bli stört jobbigt att inte ha henne så nära. När jag tänker efter så har vi setts, under de här 6 månaderna som vi kännt varandra, nästan varje helg. Och nu de senaste tiden har vi nästan på något sätt träffat varandra varje dag, även om det bara gällde 10 minuter.
Idag har vi som sagt legat hela dagen, och då menar jag verkligen från klockan 9 till klockan 18 och kollat på True Blood och pratat och ätit och tagit pauser ute på trappen för att få lite frisk luft. Det var precis vad jag behöde, en rejäl dos av Ida så att jag inte får abstinens inom de närmaste 3 dagarna.. Men jag fasar för fredag, då alla vi kommer att samlas igen, och hon inte kommer vara här. Det kommer bara vara 4 istället för 5. Två blondiner istället för tre. 3 västkustare istället för 4. (Ni hajjar grejen) That'll be some wieeeerd business.
Vad jag försöker säga är att Ida har blivit en av mina närmaste vänner och att inte ha henne här kommer bli bland det konsigaste nånsin. I love you sistah', I'll see you soon! Hälsa Sverige från mig : ) I sommar blir det glass, sommarstugor, bad och MASSOR AV TRUE BLOOD. Puss!

Nu tröstar jag mig med veckans avsnitt av Glee (shit, det här har verkligen varit "the week of TV-series") och sen ska jag sova. Hela natten. Godnatt : )

Vacation



Jag sitter just nu i Susannas och Fridas bäddsoffa ute i Brackenbury och har precis avnjutit en inte så lång natts sömn. Var här hela dagen igår också, och vi gjorde absolut ingenting på hela dagen. Vi låg i soffan och försökte komma på något att göra, men framåt 17 insåg vi att det nog inte var en så stor idé. Dock tog vi oss ut och utforskade Hammersmiths uteliv vid halv 11 och slutade upp dansandes på en pub. Själva puben i sig själv var inte den fräshaste jag sett, men vi dansade så svetten bokstavligen rann ner för pannorna på oss. Sjukligt roligt!
Idag ska vi försöka beställa biljett till Ida vilket vi försökt göra de senaste 48 timmarna, och i eftermiddag vänder jag hem mot Putney igen efter en helg i slapphetens och True Bloods tecken (jag är fast!)
LATER

RSS 2.0