Hej Sverige!

Hejdå England, hej Sverige! Om ganska precis 11 timmar sätter jag foten på svensk mark och får krama min mama och papa och IdaPida. Tills dess väntar Aunti Kirstis, tunnelbana, transferbuss, lång väntan på Gatwick och tillsist, planet hem. DET ÄR EN GOD JUL :)

Snart ses vi kompisar!

God Jul!

Så var den engelska julen över för i år, vilken dag det har varit!
Julklappar på förmiddagen, en lunch som inte ens kom i närheten våran svenska, filmklassiker på eftermiddagen och TV-slappning/detektiv-spel på kvällningen (mest stickning för min del). Ungefär så, japp! Full resumé inklusive bilder får bli en syssla att starta det nya året med, för nu är det sovdags för mig. Morgondagen kommer bli minst sagt lång, och vid den här tiden imorgon har jag lagom klivit innanför dörren hemma. GALET! Vi ses snart Sverige, puss och god jul igen : )


Dag 23


Satu kom upp med Te och Pepparkakor till mig när jag städade Avas rum!


Julmaten kom idag klockan tolv, sanningslöst mycket mat!! Kalkon, mince pies, bröd, flingor, ännu mera mince pies, + massa annat som inte är så juligt. Men i alla fall  : )

S
enare ikväll kommer Julberättelsen: Hanna bakar Lussebullar. Yes folks, äntligen!

Dan-före-dopparedan!

Godermorgon!
Sitter nere i köket och har precis avnjutit min frullebulle, gick upp supertidigt i morse för att slänga in mina lakan i tvätten, så jag gick och la mig igen och vaknade halv 10. Dock ingen skada skedd, för det är inga barn i huset!
Idag ser min dag ut så här:
- Hep Nadia do some christmas-cleaning in the house
- Take a walk in wimbledon, SOLEN SKINER!!
- Print my boarding-pass for my flight on Sat.
- Put tags on all of my christmas-gifts
- BAKA LUSSEBULLAR!!!
- Kolla på sista avsnitten av Sunes Jul
- Try to get the feeling of the 23rd without julfrukost, julpyntning, glögg, mysig familj, & hålkakebröd+julmust som kvällis.

Puss då!

xxx






När man inte har tillgång till vårat vanliga gigantiskt stora förråd av snören och papper, då får man ta vad man hittar! (julgransglitter, återanvändna etikettsnören och aftereight-papper)

Med tända ljus, Världens Bästa Julskiva: 09 Edition (ett urval: Frank Sinatra, Otis Redding, 'Nsync, Peter Jöback, Leif Strands Damkör) i öronen och pyssel med julklappsinslagning, då bara kommer julkänslan inkrypandes som värmen när man drar på sig en filt. Julen är ändå rätt fin!

Exhaustion.

Det känns som om jag svävar utanför min kropp och tittar ner på mig hur jag ligger på sängen och halvdant försöker skriva på datorn, så trött är jag.
Har jobbat mellan 9-11,30 och 13-18,30 idag, jag är totalt slutkörd, full rörelse hela tiden. Mae och jag har dansat, flugit flygplan, skrivit julkort och dansat lite till. Ah, jag dör så trött jag är.
+ att det känns som att jag inte riktigt vet vad jag ska göra. Eller jo, jag vet vad jag vill och behöver göra, men jag har ingen aning om hur eller när det är tänkt att det ska bli gjort. I väntan på visdom ska jag ta mig ett nap och ni får se bilder från gårdagen!


Jag gick äntligen in på Hamleys, och jag gick ut ganska så fort, hysteriskt mycket folk!

Som sagt, hysteriskt...

Dom hade typ 10 demonstranter, på varje våning!!, som visade de nyaste leksakerna. Sannslöst stället att jobba på alltså...

Julstress

Jag insåg precis att jag inte har mycket slötid fram tills på torsdag. Jag har precis avslutat morgonpasset, som blev lite längre än utsatt, men jag orkar inte bry mig. Sen om 1½ timme börjar jag igen för Ava och Satu ska iväg på etermiddagste på något känt hotell.
Hur som helst, alltså har jag ca 1 timme nu och ikväll + imorgon typ eftermiddag på mig att:
- städa hela mitt rum, inklusive damsugning (det har inte blivit gjort på två veckor snart, NASTY)
- bädda ur och tvätta mina lakan, torka dem och sen bädda i dem igen, för jag vill inte ha turkosa fula lakan över jul!
- slå in alla mina julklappar, inte en enda (jo, Nadias är faktiskt inslagen) är inslagen och färdig.
- städa tjejrnas rum och lekrummet, för annars kommer man inte kunna gå in där över jul, så stökigt är det!
- gå en promenad/springa, något jag inte gjort ordentligt på bra länge.
- okej det var nog allt.

AH, japp, jag har tidsbrist. Nu sätter jag igång!


Snö, paket och Harry Potter


Den här synen mötte mig när jag gick ut mot posten. Jag hoppade runt av glädje, fast sen halkade jag till så då slutade jag.

En suddig men dock glad jag!

Jag har precis tagit en extremt varm, nästan lite för varm, dusch efter att ha hämtat ut mitt paket på posten (TACK kära föräldrar för ännu mer juleksum, + det bästa av allt: MARABOU VINTER EDITION!) och nu ligger jag i sängen och ska kolla på ett Greys avsnitt tillsammans med min kudde innan jag beger mig iväg mot Hammersmith, Harry Potter och Halvlodsprinsen och Maya, Ida och Susanna. Tummen upp!


21 december

Det får bli lite omstrukturering på veckan, jag hade nämligen idag tänkt att göra en dag med ärenden här i Putney, typ fixa banken och hämta paket + lite annat. Men så kom Satu och sa att jag behöver jobba i morgon förmiddag, och börja tidigare på eftermiddagen, så där sprack idén att köra sista racet i stan imorgon. Så, jag får dra på mig storstads-outfiten idag och bege mig in en sista gång innan jag åker hem, och sen imorgon över lunch fixa allt här i Putney, om jag inte gör det i eftermiddag istället. Ah, kan inte bestämma mig! Skitsamma, det får bli ett senare problem.
Grymt skönt i morse med sovmorgon btw, helt fantastiskt skönt. Låg och drog mig i evigheter kändes det som, vardagslyx! Nej, nu måste jag ge mig iväg om jag inte vill bli totalt nermosad av alla andra julshoppare som antagligen kommer droppa in under eftermiddagen. Later!

Family affair


Mae, Sylvia, Ava och Peter delar ut julklappar

Satu (med kronan som var obligatorisk, man får med den när man öppnar crackers), Sally, John och Mae

OJ, vilken sjukt lång dag! Jag har varit social och familjär från 12-19 idag, sen jobbade jag från 19-21, jag är alldeles utmattad. Sylvia och Peter kom först och en halvtimme senare dök Sally och John upp. Vi drack lite bubbles och åt apetisers innan vi gick ner och åt trerättersmiddag, jag fattar inte hur folk klarar av att göra det hela tiden?! Jag var mätt efter soppan till förrätt, så jag pressade i mig Fishcake (vilken var utsökt, dock kunde jag inte riktigt njuta eftersom jag var så förbaskat mätt) och Tiramisun, pjuh! Jag kunde knappt röra mig efteråt.
Vi gick upp igen och de började sin julklappsutdelning, tjejerna fick helt galet många, såklart. De åkte som sagt vid 7 och efteråt hjälptes Satu och jag åt att städa upp lite, jag tycker verkligen så himla mycket om henne, hon är så sjukt rolig ibland. Fining!
Nu har jag kollat ikapp på Sunes Jul och nu kollar jag lite på mina Kompisar, snart ska jag gå och lägga mig och sova en lång och skön natt, för jag behöver inte gå upp 7 imorogn! Yes, i like it! Godnatt : )

4:e advent!

God fjärde advent, jisses vad fort tiden går. Nästa vecka, vid den här tiden, sitter jag antagligen i bilen upp emot Djura, ingenting som jag klagar på! Dock tänker jag inte köra en nedräkning tills dess, för den här veckan vill jag verkligen njuta av allt roligt som ska hända, typ lussebullsbak, julklappsinslagning och massa mys utomhus med julmusik i öronen. Jag har julen i mig, alldeles lagom till 20 december liksom. 
Så här på morgonkvisten får det bli en mobilbildsupdatering med lite juliga bilder. Har precis varit ute på en snabbispromenad i Wimbledon, så fantastiskt fint väder!


Oxford St. och Oxford Circus igår kväll när jag väntade på bussen, helt sjukligt mycket traffik!

Isigt på Cambalt Rd. trottaren!

Snö fanns i parken, inte mycket, men det var vitt!


Nu kommer snart farmor Syliva och hennes man Peter + Auntie Sally (Jasons syster) och hennes sambo John, det ska bli finlunch med trerätters och sen mini-julafton med klapputdelning, det blir mysigt!
: )

Hammersmith Report

Hej kära vänner! Jag sitter hemma hos Maya i Hammersmith och kollar på när hon slår in julklappar, fast nu kom vi på att vi visst väntade på varandra så nu ska vi gå, haha! Hur som helst, har haft en trevlig eftermiddag, strosade runt lite i stan, fikade och sen tog jag världens längsta och jobbigaste busstur hit till Mays, så nu är jag här och vi ska gå till Westfields (igen) för Maya ska köpa lite saker som hon inte köpte igår och sen ska vi käka Sushi på nån Bistro eller nåt, det blir mucho trevligt. Nu går vi! Tjarrå : )

Sunshine on the Rooftops

Goder morgon mitt herrskap!
Solen strålar så fantastist vackert utomhus, att det nästan är en skam att jag inte ska bege mig upp till Wimbledon. Det vore onekligen hemskt trevligt, men jag hinner typ inte. Mitt bankstatement kom igår, tro det eller ej, bara nååågra timmar försent, det damp ner på dörmattan kl TRE! Har aldrig varit med om att posten varit så seg nån gång, det är väl alla julkort som ska skickas. Så hur som helst, jag ska gå ner dit och äntligen fixa det där förbaskade kontot. Vid två ska jag in till Oxford St. och fika och sen ska jag träffa Maya på eftermiddagen där, trevligt som vanligt!


Igår kom baby Violet på besök, Satus bästa kompis Jessicas 7-månader gammal bebis. Japp, där har vi henne! Det gjorde min eftermiddag ganska så lugn, eftersom det fanns en livs levande baby i huset var jag inte mycket av intresse för dom två. Så jag städade lite, och sen gjorde jag middag och begav mig efter arbetspasset mot Westfields , Europas största shoppingcenter, för att träffa Maya. Vi sa att vi skulle fixa julklappar, men det slutade med att två timmar senare så satt vi på McDonalds och åt glass, utan en enda julklapp inhandlad, hah!

The Maya at McDonalds Westfields, divine!

Nu kanske jag ändå beger mig en snabbis utåt, får se hur min beslutsångest resulterar. Ah, jag i ett nötskal. Ciao Bellas!

18 december 10.34

Blööh, seg morgon. Pratade precis med Hedvig vilket förstås var trevligt, men jag är lite uttråkad. Jag sitter och väntar på att posten ska åka in genom dörren med mitt slutgilitga bankstatement så jag kan bege mig neråt High St för att:
- Fixa det där förbaskade kontot så jag inte behöver tänka på det mer.
- Hämta ett paket som har kommit till mig och ligger och väntar på posten för det är för stort för brevinkastet.
- Köpa julklappspapper och snörer så jag kan börja med all wrapping som väntar.
- Köpa julkort, för tydligen är det some huge business här så om man inte ger julkort är det ett väldigt tydligt tecken på ovänskap (?) Strange!
- Försöka göra något annat vettigt av min dag.

Jag är uttråkad och längtar hem, bara 8 dagar kvar!

Brittish Apparel

Det blev inget Hamleys idag, jag varken orkade eller hann inte. Det får bli på lördag istället, då ska jag in till London igen för lite andra planer och då är det alldeles säkert julkänsla: alldeles för mycket folk, alldeles för mycket knuffande och ingen får något vettigt gjort, kanske lite julmusik i bakgrunden?

Det var i alla fall inte en totalt ovärd färd in till min kära stad, jag gjorde några fina fynd (verkligen inte fynd, men några fina inköp kanske!). Exmpelvis min allra sista julklapp, ett spa-kit till Nadia från Body Shop och ett par svarta ankelkorta kostymbyxor som är helt fantastiskt fina, från Urban Outfitters. Lite dyra kanske, men det är dom värda! Köpte en tröja också, till mina mysbyxor men jag tror att jag ska byta storlek. Att jag aldrig blir nöjd, det är helt crazy. Oh well, vad gör man.

Nu ska jag kolla klart på Greys, och sen ska jag sovaaaaa!


Back on track


Idag känner jag mig, nästan, som en ny människa. Kroppen är med i svängarna, förutom min nacke som fortfarande är sjukt stiff och min hals som fortfarande har två tennisbollar. Men annars så, jag är fit for fight. Ska dock ta det lite lugnt och inte springa några marathon. Dock ska jag åka in till stan och fixa min sista julklapp, till Nadia + att jag vill hitta något att ha på mig på julafton. Tänkte att nästa vecka kommer förmodligen vara så hysterisk att det bara är en plåga att gå runt därinne då.
Jag ska nog passa på att besöka leksaksaffären Hamleys på Oxford St. De har en världskänd julskyltning, kan var kul att titta in i själva affären!

Nej, nu ska jag packa på mig svinigt varma kläder så jag inte blir sjuk igen, och sen sätta mig på bussen. Later, tar med mig kameran så ni får en smak av julstämningen i London : )

Let it snow!




Väderlekesrapporten hade inte fel, det snöar i London!! Och det är inte nåt som händer varje dag kan jag meddela, innan förra vintern hade de inte haft snö på 5 år, och förra året var det bara en vecka. Förhoppningsvis kan det fortsätta ringla ner och stanna tills nästa torsdag åtminstonne.

Ett litet filmtips också; gå in på den här länken, och kolla ända tillslutet, slutscenen är sjukt rolig!
www.munkyourself.com


-7°C och Snö!

Det var i alla fall vad väderrapporten sa, men än så länge är det bara -3°C och frost. Det bådar i alla fall gott, bättre än plusgrader och lera.
Idag mår jag mycket bättre, min enda åkomma är att jag sov på något konstigt sätt (dock hela natten, bra gjort!) så jag kan inte röra min nacke åt något håll i stort sett., är totalstel + att mina halsmandlar känns som två gigantiska tennisbollar som jag bara vill rycka ut. Men nej, vid närmare eftertanke tror jag inte det är en så jättebra idé, att rycka ut halsmandlarna alltså.
Idag ska jag bara stanna hemma och vila mig, dock inte sova bort hela dagen som jag gjorde igår. Nej, det blir nog lite vänner kanske, och så behöver jag plocka bort lite grejer härifrån rummet. Ska passa på att skriva julkort, och lite brev. Ja, det lär väl bli en lugn dag : )




Den här synen mötte mig i Måndags på min promenad, en trevlig överraskning!

Jag har Världens Finaste Familj


Satu kom precis och knackade på dörren, och hade den här brickan med sig. Ingenting kunde ha smakat bättre, absolut ingenting. Tack snälla du!

sjukling

Jag är sjuk : ( Jag har på mig tre tröjlager, en halsduk virad tre gånger runt halsen och har drukit fyra koppar te. Och jag fryser fortfarande, mina fingrar är som isbitar. + att jag är så där öm om kroppen och huden, så det känns som en stöt varenda gång kläderna går emot magen och ryggen. + att jag är yr. Ja, jag är sjuk och jag måste få gnälla lite. Jag ska kolla på dagens avsnitt av Sune, och sen så ska jag gå och lägga mig.

rebound day


Idag var jag poppis, hela 3 brev och 1 paket (eller om man hellre vill, två brev och två paket!)
Ett var från mamma, vardagsbrev med några colour catchers i, det tackar jag för :)
Ett från min alldeles egna Balle, en update från Irland är ALDRIG fel! Altough, det blir ju inga fler sånna för hon har åkt hem nu.
Det stora kuvertet/paketet var från Mari, innehållandes en STOOR påse Juleskum, TACK MARI!!! Det gjorde min dag, hihi!
Sist, men som ni ser absolut inte minst!, ett paket som jag anar innehåller julklappar? Får jag öppna det mamma eller ska jag bara lägga det som det är under granen? :)


Vidrigt vad trött jag är idag, det blev sent igår också!
Jag åkte iväg till flickorna i Bayswater och där hittade jag Ida på Orient Express, letandes efter kokos till våra kokosbollar. Vi promenerade hemåt och bara hängde medans vi väntade på Suss och Maya, och sen när dom väl kommit blev det chokladbollsrullande och brända muffins som Maya hafde med sig.
Vi kollade på Sunes Jul, igen hysteriskt roligt, det slutade med att vi tittade på hela första skivan (de första 12 avsnitten!) och jag och Maya lämnade lägenheten vid typ halv 11, förbaskat trötta båda två. Jag var dum nog att inte vara uppmärksam på vilken tub jag satte mig på, så när jag var lagom vid Sloane Square insåg jag att jag var påväg åt fel håll, så det var bara att hoppa av och åka åt andra hållet. Inte riktigt läge för det, när klockan är 11 och jag är svintrött. Jag kom i alla fall hem säkert och bra, och somnade vid 12. Fin dag, de där flickorna i Bayswater (+ Maya så klart!) är inte så dumma dom.

Nu ska jag pallra mig ut på en promenad tänkte jag, behöver en detox-dag efter helgen. Dock känner jag att jag håller på att bli sjukt, jag är väl nästa på tur (först Mae, sen Ava och Satu håller precis på att bli frisk), så vi får se hur det går.


sunday update





Pratade med pappa en sväng, och han hävdade att jag inte visat några High St bilder, så här är en suddig och en vanlig. När jag hämtat min kamera i Bayswater så tänkte jag ta kort hela vägen så ni fattar hur man tar sig dit och hur det ligger till ; )

När jag kom hem hade ljuset i hallen ändrats från grönt till blått, och jag har ingen aning om hur, det var grönt när jag gick hemifrån?!

Jag sitter och dör av skratt, för jag sitter och tittar på Friends! Jepp, that's right folks, jag drog på mig mina mjukisar, en halsduk och min SF-keps, och vandrade iväg mot hmv. Där slog jag på stort och köpte My Blueberry Nights också, för den vill jag se igen. Hedvig och jag såg den, jag tror det var sommaren 07? Bra film hur som!
Nu ska jag kolla klart på avsnittet (hysteriskt roligt, det är första avsnittet i säsong 6 när Rachel och Ross insr att de gift sig i Vegas och Ross inte vill skiljas) och sen ska jag bege mig mot Ida och Suss i Bayswater för att baka chokladbollar och kolla på Sunes Jul :)


Förresten Lena, jags åg den här på hmv och tänkte på dig :) Hälsningar från London!

oh well done!

det var vad Satu sa, när jag imorse 20 i 9 kom hem efter en natt på Minestry of Sound. Bokstavligen sa hon
"Oh well done! You're only a teenager once, you're supposed to have fun!" Ibland kan jag inte ens förstå hur tur jag haft som hamnat i den här familjen.
Jag gick och la mig kvart över nio och vaknade nu halv 3, 6 timmars välbehövlig sömn since jag var uppe 22 timmar i natt.
Maya och jag hade verkligen en helkväll, så grymt kul! Äventyren får ni dock höra om senare, för nu ska jag ta på mig mina mysbyxor och gå ner till hmv för att köpa VÄNNER :D

Laterskater!


good news, good prices & HELP

Ah, vilken fin eftermiddag!
Satu berättade att hon pratat med Jessica (hennes bästa kompis som var här förra helgen) och att hon nämnt att jag inte visste om jag skulle följa med till Frankrike i påsk. Så hon ville bara säga att de hemskt jättegärna vill att jag följer med. WEIHOOOOOOW! JAG SKA ÅKA TIll FRANSKA RIVIERAN! Grymt, 2-3 veckor i april med uppvärmd pool vid huset, havet 50 m bort och massor av sol! Jag gillar't, big time!

Jag tog mig ner till High St. som sagt, efter en lång och varm dusch, och jag hittade inte något att ha på mig ikväll. Dock hittade jag örhängen och en ring som jag kan ha till en svart tisha, det får duga. Ni får se dom sen! Sprang in på hmv, typ skivor och dvd:er. Här har dom mellandagsrea nu istället för i mellandagarna, så det finns 100-tals skivor för £3 och framförallt, Asbilliga DVD:er som inte är skittitlar från 90-talet. Om jag inte hade en så tight budget skulle jag lätt kunna shoppa upp flera hundra pund på bara musik och film!

Och nu, till hjälp-grejen: På denna fantastiska rea, i denna fantastiska butik, precis här nere på Putney High Street, finns... VÄNNER-BOXEN MED ALLA 10 SÄSONGER + MASSA EXTRA BONUS MATERIAL, FÖR £50!!
Ska jag slå till?! Jag har alltid velat ha den, och jag skulle ju aldrig mer ha en tråkig barnvaktarkväll, + att hemma i Sverige kostar den typ 2000:-. Det är ju inte überbästa timingen, alla julklappar som behöver inhandlas och allt sånt. Men ändå, ah, ångest!
Så kära vänner, vad säger ni? Slå till eller inte? Ni avgör! HJÄLP MIG


Saturday 2.05 pm

Visst har jag vant mig, men det är lika irriterande varje gång. Jag har precis kommit hem från en löprunda, har lagom hunnit komma ner i puls, har stretchat och allt sånt där, och ska precis kliva in i duschen. KALLT VATTEN. Jag är så fruktansvärt trött på att inte kunna duscha precis när jag vill.

Jag sov riktigt länge idag, ända till 11. Jag är riktigt nöjd, det behövde jag verkligen! Ringde Julia som tydligen befinner sig i London för tillfället, och vi kanske ska ses imorgon, det gillar jag!
Somsagt, jag har varit ute och sprungit och när duschen väl värmt upp sig så ska jag tvätta håret och sen springa ner till High Street och köpa julklapp åt Nadia + försöka hitta någonting att ha på mig ikväll. Jag har inte en enda tisha som duger att ha till ett par jeans en kväll ute. Så det ska jag försöka ändra på.
Nej, nu ger jag duschen ett försök igen!


Photoshoot: Featuring Mae
















Puss princess!

Julstämmning, 14 dagar kvar!



Så här ser utikten ut från där jag sitter nu, Ava, Satu och Mae skriver julkort i soffan och lyssnar på Disneys julskiva. Den är fantastisk, just nu sjunger Ior "Blue Christmas", sjukt melankoliskt!
Idag har varit en riktigt fin dag, tog en promenad uppe i Wimbledon på 1 h & 40 min, jag är nöjd! Dock är jag inte nöjd över att jag igen inte lyckades med att hitta rätt väg. Förhoppningsvis får jag rätt nästa gång, det är bara det att det finns så fruktansvärt många stigar som kan förvecklas med de vägar som är utritade på kartan. Oh well, jag kom ju hem igen i alla fall.
Satu ringde mig när jag var uppe på Putney Heath och frågade om jag kunde börja en timme tidigare för hon hade fått en akut klipptid. Så Mae och jag lunchade, hon med korv och toast, jag med keish och sallad, och sen tittade vi på Santa Claus, julfilm är mysigt!

Jag stekte svenska pannkakor till supsup's, vilket blev en succé och nu sitter jag som sagt nere i vardagsrummet (eller the lounge, som det kallas här) och håller sällskap till julkortsskrivarna! Fint :)

Världens bästa vän!


Jag har precis skypat med Hedvig, hon är hemma från Indien! Brunare och blondare än sist, men annars så var hon precis den gamla vanliga Hedvig som jag tycker så himla mycket om : )

Igår hände det som jag så länge har velat göra. Gå och lägga mig tidigt! Kvart i 8 låg jag i sängen och kollade på Greys anatomy, släckte och somnade vid 10. Är det inte fantastiskt? Dock är jag minst lika trött idag som jag var igår, men nu har jag i alla fall försökt göra någonting åt det. Blir en lugn hemmakväll ikväll också, för Jason och Satu ska ut, men det blir ganska skönt. Ska göra mig en god middag och titta på en film.
Nu blir det dock att städa upp lite, ta en promenad och sen ska jag gå till Starbucks och kolla på det senaste Greys avsnittet på internet. Japp, det blir min dag det!

Gårdagens


Flickorna små på S:t Christopher's Place

Hittade sötaste karamell-butiken med fantastiskt delikata karameller, tack Maya för smakprovet!

Den här bilden tillägnans dig moster :)

Susanna hittade våfflor på Oxford St.

Jag kom hem vid halv 11 igår, men jag var så sjukt lat och trött och slut så jag sket i allting, sminkborttagning, tvätta ansiktet, ta av mig kläder, jag bara borstade tänderna och ramlade rätt i sängen. Väl nerbäddad i sängen hade jag mer än tillräckligt med ork för att titta på ett Greys-avsnitt, men det är en annan femma.
Svenska Kyrkan igår var trevlig, inget kanonparty direkt, men jag fick äta knäckebröd med ost, och det gjorde hela dagen värd!!

Julklappsshoppingen igår förmiddag blev inte riktigt som någon av oss planerat, men vi hade trevligt ändå. Gick till två ganska så misslyckade tips i Marylebone och det andra på en bakgata vid Selfridges. Vi fortsatte bort mot OXford st. och det slutade med att Maya och Susanna åkte iväg för att jobba medans jag och Ida satte oss på Nero och pratade dans i två timmar. Vi har bestämt oss för att hitta en swing-klubb här i London så vi kan gå dit och dansa swing och lyssna på Benny Goodman. Jag längtar!!

Idag är jag ledig på eftermidadgen, Jason och Satu skulle ta med tjejerna till Royal Academy så jag fick ledigt. Först fick jag lite panik för jag visste inte vad jag skulle hitta på, men så kom jag fram till att en eftermddag hemma i huset är precis vad jag behöver :)


kyrkligt

Nu har jag jättebråttom, är på väg till kyrkan för knytkalas! Hoppas jag träffar lite trevligt folk där : )
Har haft sjuk ångest över min garderob idag, för just idag har ingenting varit fint eller passande till nånting. Så jag kör på pappas flanellskjorta och converse, det är ett säkert kort.
Nej nu måste jag springa jättemycket, tjarrå!

busybusybusy


Bild från i sommras, hos Ida! :)

Idag är en ny Hanna här, gårdagens ilska är som bortblåst!
Jag har ett totalt fullspäckat schema, från nu alldeles på morgonen till sent ikväll.
- Har precis börjat med att jobba ända fram till 9, för Ava är sjuk idag så jag behövde jobba fullt nu på morgonen.
- Ska kasta mig iväg till Marylebone för att träffa Maya och Ida
- Halv 2 ska jag var tillbaka i Putney för att fika med Karin
- 3 börjar jag jobba igen, fram till 6.
- Där har jag en 20 minuters paus för andhämtning och vilostund, innan jag ska sätta mig på bussen mot Edgware Rd. och svenska kyrkan! Där är det knytkalas, så jag ska ta med Maes och mina Rock Buns som vi gjorde igår : )


PJUH, jag kommer nog sova gott ikväll, när det nu blir jag nu kommer hem!


ännu mera ARGH



- Jag gick till banken, men duger mitt statement? NEJ, dom vill ha mitt blod (ett annat slag statement), bara det är gott nog åt dem...
- jJg tog mig ut och sprang, men fungerade mina hörlurar? NEJ, den högra som så sent som i morse fungerade besämde sig för att sluta göra ljud ifrån sig precis som den vänstra gjorde igår, så nu kan jag inte lyssna på musik.
- Har jag råd att köpa nya? NEJ, för julklappar+gymkort = inte ens en hårsmån att röra sig på.
- Gillar jag det här? NEJ, för jag hatar när saker inte vill funka som jag vill.

Nu ska jag hämta Mae och vi ska baka kakor. Hejdå

"Kolla Sune, störtlopp, hehe.."

Jag sitter och tittar på Sunes Jul, och fnissar snart sönder mig. Det är så fruktansvärt roligt, de senaste årens julkalendrar kommer ju inte ens nära på den här kvalitén! Sannslöst.

Ida skrev till mig precis på Facebook, och vi konstaterade att vi dels måste ha ett söndagsmysmarathon med Sunes Jul och julgodis, och att vi ska handla julklappar imorgon förmiddag! Mycket trevligt :) Har dock nästan inhandlat alla mina jullappar, så jag ska bara följa med som sällskap. Inte så tokigt det heller om jag får säga det själv!

Nu snart, när jag kollat lite till på Sune så ska jag ta mig en löprunda, och sen gå till banken för jag fick mitt statement idag från banken! Great, ha en bra dag :)


Tjarrå, Later Skater, Sayonara Lovers! Jag tappar hår förresten, MASSOR med hår, jag förstår inte vad som händer?! Halva min mängd av håstrån har fallit från min hjässa.
PANIK!

ARGH

MITT iTUNES BIBLIOTEK ÄR DUMT I HUVUDET OCH JAG HÅLLER, FÖR FJÄRDE GÅNGEN, PÅ MED ATT SPÅRA HÄLFTEN AV ALLA LÅTAR. JAG BLIR TOKIG.

Annars då, allt väl?

Fram och tillbax

Oj vad en dag går fort om man faktiskt tar sig i kragen och gör någonting vettigt.
Imorse var jag trött, som vanligt, och jobbade min 1½ timme på morgonpasset. Jag käkade en lång frukost framför en icke fungerande TV, den bestämde sig för att sluta fungera helt plötsligt.
Jag diskuterade julklappsinköp med mamma på Skype en stund, och efter lite övertalning från henne kastade jag mig iväg (då menar jag verkligen kastade, bokstavligen, jag tvättade håret, klädde på mig Och sminkade mig på mindre än 20 min) och sen satte jag mig på tuben in till Covent Garden.

Där var jag klar på 10 minuter, så jag passade på att hälsa på trevliga Ida på hennes jobb, det blir nog en till tur med julklappshandling i veckan, med henne och Maya!
Gick via Leicester Sq. upp till Picadilly och stannade till i en affär där, innan jag tog bussen hem. Nu har jag avnjutit en måltid bestående av Pasta, broccoli och ketchup. Inte så tokigt!
Om en halvtimme ska jag hämta Mae på dagis och tills dess, städning av rummet... Hur lyckas jag alltid stöka till det 5 minuter efter jag städat?!

Ida är tjejen med Mittellan i mitten, en kompis till Maya från Vänersborg : )

Julstämmning

Jag ligger i mitt nyjulpyntade rum och lyssnar på Mahalia Jackson, har "Jamie cooks Christmas" som sällskap på TV:n och planerar att kolla på ett Sunes Jul-avsnitt. Det luktar jul : )
Idag på eftermiddagen var jag verkligen totalt nerdeppad, och jag hade så fruktansvärt ont i huvudet. Jag hörde att Satu och tjejerna hade börjat pynta granen, och tillslut tog jag mig modet till att gå ner och fråga om jag fick vara med. Hade sån störd sällskapssjuka insåg jag, och väl nere var jag hemskt välkommen att vara med och "put som decs up!".
Vi hade jättemysigt, tjejerna var hur glada som helst och granen blev fantastiskt fin : ) jag och Satu kollade på TV när flickorna små gick och lade sig, och vi hade bara mysigt. Det var mysigt! Mysigt är ett fin ord.

Jag tog pyntandet uppåt till mitt rum och nu har mina ljus och min slinga på väggen fått sällskap av julstjärnor och halmgirlanger och lite annat juligt. Bilder på det kommer imorgon, för min kamera har inga batterier. Nu spelas Peter Jöback upp på datorn, så nu ska jag njuta. Julnatt : )


Rapunzel i egen hög person!






Sunday, Slow Sunday

Jag har ont i huvudet. Det är ganska tråkigt. Jag är trött också. Det är ganska tråkigt det med.
Imorse skypade jag med Ida, det var trevligt. Trixade och fixade med datorn, snart är allt med den fixad. Det ska bli skönt.
Jag gick en solig promenad på 1 h och 40 min uppe i Wimbledon och lyssnade på julmusik. Det är ju faktiskt andra advent liksom. Jag åt tomatsoppa och sallad och gick upp till mitt rum. Skulle duscha men vattnet blev aldrig varmt. Då blev jag arg och gick och la mig i min säng. Det var tråkigt.

Nu ligger jag fortfarande i min säng. Jag funderar på att gå och lägga mig nu. För jag är trött och har jätteont i huvudet. Det här blev ett deppigt inlägg. Nu går jag ner och lämnar min disk och hämtar te. Sen kollar jag på Grey's. Och sen sover jag nog. Det blir bra.

...


My lovely Pearl




Titta så fint och mysigt jag har det, alla mina fina ljus : )
Efter en god middag och ett Grey's avsnitt slog jag på TV:n för att kolla om jag hittade något kul att titta på. Och vad visas på informationen?! PEARL HARBOR
Fantastiskt, precis vad jag behövde en sån här ensam lördags-kväll.
Fick precis ett sms från Maya, hon frågade om jag ville följa med ut. Och fy vad jag ville det, men efter en titt i spegeln och en titt i plånboken konstaterade jag att jag inte riktigt hade förutsättningarna för en utekväll. Väldigt tråkigt dock, för det hade varit skitkul. Oh well, det kommer fler gånger när jag förhoppningsvis har mer pengar och mer tid.
Så jag fortsätter med mina kära pojkar Srg Danny och Reif. Jag gillart'!


Portobello Rd.

Jag sitter och försöker reda ut mitt fruktansvärt toviga hår från tabben igår att ha blött hår under en halsduk. Gör aldrig det, jag har precis tappat en tredjedel av allt mitt ihopsparade hår. Vidrigt!

Jag kom hem strax efter halv 2 idag, det blev en lång förmiddag, lång och trevlig. Vi träffades utanför Notting Hill Gate och följde bokstavligen strömmen bort till Portobello, man kan verkligen inte missa vägen dit för det var fullpackat med människor.


Väl framme, eller vad man nu ska säga, så kom först en "avdelning" med mycket antikviteter och vääldigt mycket silversaker, överallt. Många små butiker med saker från alla världens hörn.
Smygandes kom efter det "smyckesdelen", med massor av sten och kristallhalsband, även här en del antika grejer. Vi gick in i en av "gallerierna" och där inne hittade vi en helt fantastisk disk med Afghaniska smycken liggandes i en stor hög och hängandes i drösar på väggen bakom den trevliga mannen som sålde det. Synd bara att det var så satans dyrt, £200 för ett halsband. Men fint var det, och häftigt!


Efter det kom prylarna, många gamla böcker och sånna grejer. Vi hittade den här fantastiska butiken med massvis av masker. Synd bara att ingen av oss har en maskeradbal inplanerad inom den närmsta framtiden. Oh well, det kommer väl i mitt framtida glamourösa liv...

Annas kompis Maja slöt upp med oss lagom till matdelen och vi gick och suktade efter allt från sötsmakande Crêpes till salta oliver. Mot slutet kom en lite ungdomligare del lite lik Brick Lane som jag besökte för några veckor sen. Där kunde man verkligen fynda om man hade orken att leta! Efter mycket velande och funderande gick vi mot tunnelbanan, jag åkte hem till Putney och de åkte vidare tillbaka mot Notting Hill Gate för att hitta något bra ställe att käka. Och det var det hela, en mycket trevlig förmiddag som sagt! : )

Bästa bilden jag fick på dagens sällskap!

my busy timetable


Ava den liila charmören...


Försök att liva upp den otroligt och störande långdragna bussresan


ScaryfaceMae!


Framme på den fantastiska sridskoarenan. Omklädningsrummet var kaos, och som ni kan se var det ett enda hav av blåa, fula, äckliga, jättedåliga skridskor. Men det kunde ha varit värre, det kunde ha varit hockeyrör.


Det närmaste jag kom att ta kort på rinken, vilken tabbe!

Ett fruktansvärt tidigt godmorgon, för att vara Lördag. Jag ställde klockan på 20 i 8 i morse, så jag gott och väl skulle ha tid att skypa med Ida. MEN, smart som hon är, så fixade hon inte en fungerande dator så vi får skita i hela grejen. Jag fick mig dock en liten pratstund med Annie och Lotta, det är ju alltid trevligt.
Igår eftermiddag/kväll åkte vi alltså skridskor på en sån här utomhusrink och det var hur kul som helst. Det hade varit ännu roligare om jag hade haft mina egna, eller åtminstonne ett par riktiga taggar på skridskorna, men man kan ju inte begära för mycket.
Efteråt strosade jag iväg mig mot Harrods för att ta mig en titt på stället, har ju aldrig varit där förut. Men jag gick ut efter 10 minuter för jag blev så rädd att pajja något, typ alla Jimmy Choo-skor eller Marc Jacobs-väskorna. Nåväl, jag åkte in till Picadilly och satte mig på ett Starbucks för att kolla på ett Grey's avsnitt. Sagt och gjort, jag vände hemåt och skypade med mamma i 1½ timme, sen var det godnatt.

Nu ska jag snabbt som tusan, jag är redan sen, ta på mig kläder och sen bege mig bortåt Notting Hill, Anna och jag ska nämligen till Portobello Rd. vilket är den marknaden som Hugh Grant strosar på i filmen "Notting Hill". Hoppas på att göra några julklappsfynd. Later skater!


Fullt hus!

God förmiddag kära vänner, idag skiner solen på en klarblå himmel! Fantastiskt : ) Det är dock lite kallt, min trench börjar bli lite för tunn för morgonpromenaderna till skolan. Dock är det ju inte så många veckor tills jag ska hem och kan hämta en skön och varm! Det blir bra det.
Huset är just för tillfället väldigt mycket mer befolkat än vad det brukar vara. Det är jag, Nadia och Satu som vanligt, Mae kommer strax hem + Kevin, deras "fixarkille + en elektriker som kom samtidigt som Kevin och sen Roman, Nadias son som brukar komma och fixa mer enkla saker, typ sätta upp min spegel (det kommer bli jättefint!) och han ska även sätta upp julgranen!

Just nu hade jag egentligen planerat in att följa med Maya och hennes kids till Hyde Park julmarknaden, men så kom jag på att idag är ju dagen vi ska åka skridskor! Så då skulle jag kanske hunnit promenera runt på marknaden i en halvtimme innan jag skulle vara tvungen att åka tillbaka igen. Det får bli en annan gång helt enkelt, synd bara på det fina vädret! Nu ska jag alldeles strax bege mig ut på en löprunda för att i alla fall få lite sol på mitt vinterbleka ansikte. Jag vill ha värme och sol, att man aldrig blir nöjd?!


Skulle inte banga på den brännan just nu! Eller sällskapet för den delen! Hugo och jag, på bal p2 09 : )

slutsummering

Kvällen blev inte direkt som planerad, men väldigt trevlig ändå! Planen var att träffa Anna och hennes två kompisar, för att hitta nåt trevligt ställe att käka på eventuellt ta en öl. Hur det slutade: Anna och jag, de andra två var visst tvugna att jobba, strosade runt i London i två timmar och tog en Sub på Subway att äta medans vi promenerade. Vi gick till Convent Garden och hade tänkt att köpa lite julklappar, men det blev inte heller av. Så vi promenerade i stort sett bara i två timmar. Men det funkar det med!


Leicester Square hade "julkul".


Vi hittade den mest fantasitkst pittoreska och gulliga butik på väg mot Convent Grd. Fylld av puttinuttiga saker som fick oss att önska att vi var 6 år och hade ett rum att fylla med alla rosa fjärilar och smyckesupphängningssaker från butiken.


Mera, suddig, jul i Convent Grd den här gången, stor gran!


Anna och jag på språng med subsen!


Skevarn får avsluta dagen, godnatt!


Fulham & the Liberary

Just nu sitter jag och käkar min lunch, StellaMcCartney-korvar med pasta och sallad, yum!
Jag tog mig en tur bort mot Fulham, det är nästa stadsdel mot London, man går över Putney Bridge. Det var hur som helst Tobey som tipsade mig om en bokhandel där, och det tänkte jag att det kan ju vara kul att kolla in. Så jag promenerade iväg bortåt och efter en stunds letande så hittade jag rätt. Och sannerligen, det var som inget annat jag sett förut. Begagnade pocketböcker från golv till tak på trähyllor och på golvet. Fantastiskt, där ska jag bli stammis!

Ligger precis på hörnet av Fulham High St.


Böcker överallt!


Som sagt...


Till och med en stege så man når allra högst upp, hur engelskt är inte det?!

Jag tog en detour på vägen hem, och slank in på biblioteket. Riktigt trevligt, fräsht och stort! Jag måste bara fylla i lite papper om min adress och saker innan jag kan bli medlem, men när det är fixat så är jag Good to Go! Dom hade massor av DVD och CD-skivor så om jag blir uttråkad är det bara att slinka ner dit och låna nånting. Det tar liksom 4 minuter, sjukt värt. Nu väntar tvättmaskinen på mig och ikväll blir det någon restaurant med Anna och hennes två kompisar!
Btw, gissa vem som kan gå på träffen i Svenska Kyrkan nästa onsdag?! Weihow, Satu kom och sa att Gordon, tjejernas farfar, kan komma och vara barnvakt när de ska bort så jag kan åka till kyrkan. Tack säger jag och bockar mig femton gånger, iih! Supermys, nu måste jag springa!


Omstart, ny dag!

Igår var en ganska så usel dag.
- Det dummade sig med banken så jag har fortfarande inget konto vilket innebär att jag inte kan skaffa mitt gymkort än.
- Jag kunde inte åka till svenska kykran för, dum som jag är, erbjöd jag mig att strunta i det för att vara barnvakt.
- Jag var dödstrött hela dagen men jag gick ändå inte och la mig förns typ 11 även fast jag lätt kunnat somna vid 8.  
- Jag vaknade 20 över 11, precis efter jag somnat, av att Mae skriker som en maniac och slutar inte skrika förns en timme senare.

Uselt helt enkelt. Men nu tänker jag inte ha ångest längre för att jag missade pepparkaksbaket igår och att nästa träff är i januari. Nej, istället tänker jag lägga upp en fin bild på mitt julpynt och sen ska jag ta en tur ner till Putney High Street och försöka hitta lite julklappar. Later!


Riktigt värdelös bild, men idag ska jag försöka hitta tändstickor så jag kan tända mina ljus, så kan ni få se dem istället, för dom är mycket finare!


serious business

Japp, nu ska jag skaffa mig vuxenpoäng här borta i England. Jag ska nämligen gå till banken (oooooooh) och öppna ett konto! Bara ett cash-konto som det kallas här, men dock, det är ju fortfarande ett riktigt. Så jag ska ta på mig lite mer kläder än vad jag har på mig nu, grabba mitt statement från Swedbank och sen traska ner till Putey High Street.
PS. Jag tog mig en knäckemacka till min tomatsoppa, och som efterrätt blev det en pepparkaka och en JULESKUM! Lovley, det var typ det bästa nånsin. Jag älskar Juleskum. Japp. Så är det.
Sayonara lovers!


Vuxenpoäng, eller vad var det nu jag sa..?


Gårdagens


Alla saker har kvar sina namn på svenska, brilliant!


Älskling, som jag har längtat!


Gifflar, YUM! Jag fick med mig en påse hem : )


Peppisar, mest för den fina burkens skull!


Ballerina, billigare än i Sveige till och med, sjukt.

Nu ska jag städa klart ordentligt här och sen får ni se alla mina fina inköp från igår, det blev riktigt lyckat.
Idag ska jag försöka ta mig ut på en promenad uppe i Wimbledon, det var ett tag sen nu. Sen ska jag äntligen fixa ett konto på banken, kanske tar en vända på Starbucks ocså. Later skater!


Nöjd tjej!

Ah, jag har varit på IKEA jag, sanna mina ord :) Det var dock ingen storsarsväng som vi gjorde, utan Satu satte tempot redan på parkeringen. Inte rusning kanske, men snabbt gick det! Som sagt, ingen strosning och mysande. Jag får åka tillbaka nån annan gång och bara promenera runt bland alla svenska saker. Jag hittade faktiskt allt på min lista, jag är riktigt nöjd. Allt blev inte precis det jag föreställt mig, men det blev bra ändå. Man måste ju lära sig att omvärdera liksom! Jag är totalt genomslut, så det får bli bildspel med mina svenska inköp imorgon istället.

Godnatt!


Överraskningar!


Ser ni någon skillnad?

Sune är uppe nu också, ikväll blir det nypremiär!


Vilken dag det blev idag alltså, och den är ju inte ens slut än!
Skulle ha gått och fikat med tjejen jag träffade på gatan, men hon har inte hört av sig än så det blev inget av. Jag skulle ha fixat alla bankpapper också, men det blev inte heller av. Det som dock faktiskt Blev av, är bokning av mitt HEMBESÖK!!! Jepp, that's right folks, jag ska åka hem över mellandagarna :D Pappa har precis bokat mina biljetter, åker på Annadagskvällen och kommer tillbaka hit en vecka senare. Det innebär alltså nyår hemma i Sverige, vilket jag GILLAR!
En annan trevlig överraskning som verkligen var en överraskning för mig, är att Satu kom hem med en ny TV till mitt rum! Hon pratade någonting om det för några veckor sen, men jag trodde hon tänkte mer till i vår. Som ni ser står den där så fint och svart i hörnet. Och inte bara nog att den här är smidigare, har bättre bildkvalité och inte har sprängda högtalare, den har 100 kanaler istället för de 7 jag hade förut. Dagen blev inte som jag tänkt mig, men minst lika bra : ) Nu beger jag mig strax till IKEA, great!


Solsken och superhjältar






London har i alla fall börjat med sina christmasdecorations! Längst upp har vi en usel bild på "Harrods" genom bussfönstret, under det någon bakgata till Oxford St. och här ovanför är de tre sjungande björnarna från Kingston Shopping Centre!

AH, första december är här! Kollade in julkalendern nu efter frukost, och jag tror jag spar på mitt utlåtande tills vidare. Första avsnittet är ju alltid lite halvdant.
Jag måste dock och tyvärr säga att jag inte har någon som helst decemberkänsla just för tillfället. Det är nog solen som lyser in genom fönstret och bristen på julpynt som gör att det fortfarande känns som sen september. Men jag klagar inte, inte alls!

Ikväll blir det dock ändring på julpyntsfronten, jag ska nämligen åka till IKEA! Yes, som jag har längtat. Jag berättade för Satu att jag tänkt ta mig en tur i veckan för att göra lite inköp, och då sa hon att hon också tänkt ta en tripp till vår svenska stolthet, och frågade om jag ville åka med henne! Så sagt och gjort, hon kollade upp vilken kväll Jason kom hem tidigt, kvällarna på IKEA är enligt henne den enda tidpunkten på dygnet som det inte är total hets där inne, och ikväll passade bra så vi drar så fort han kliver innanför dörren. Jag är astaggad!

Det som förhoppningsvis kommer att inhandlas är:
- tvättpåse
- två lådor till laddare och papper
- en skoförvaring till garderoben
- ljus i massor
- julklappar till tjejerna
- KNÄCKEBRÖD
- förhoppningsvis juleskum


RSS 2.0