Vart har ni tagit vägen?

Hallå, varför kommenterar ni inte längre? Det är ju min stora glädjekälla, när någon av mina fina vänner och familj säger ett hej. Skärpning : )

Eftermiddagen var en riktigt trevlig historia. Det började med att jag fick ett sms från Matilda som skrev att hon varit dödssjuk i veckan och det var därför hon inte svarat på mitt sms! Så vi ska nog ses till helgen. Sen, på väg till skolan för att hämta Ava, kommer Karin gåendes, tjejen som jag mötte på gatan! Det hade blivit något strul med hennes mobil, lång historia, men hon tog mitt nummer och vi ska ses imorgon och ta en fika. Så nu har jag helt plötsligt 2 till kompisar. Japp!
Jobbeftermiddagen blev också trevlg, vi pärlade pärlplattor och jag och Mae läste en bok och så hade vi en jättemysig middag, jag, Mae, Ava och Satu. Vi lyssnade på julmusik och pratade om skridskoåkningen som vi ska göra på fredag, och Jason ska också med då så det blir hela familjen, jättemysigt! Ja, en jättebra eftermiddag helt enkelt. Jag gråter lite fakiskt nu, fast glädjetårar för jag tycker det är så mysigt och det känns så bra. När det känns tungt och jobbigt ska jag tänka tillbaka på den här fina eftermiddagen. OCH IMOROGN ÄR DET 1:a DECEMBER!!! Jag sitter och laddar lite med 'N Syncs julskiva. Jag älskar't!

Puss på er alla fina människor!

Flood

Jag tog mig en promenad idag på förmiddagen, tänkte att det kunde vara skönt att variera löpningen lite. Så jag planerade in en tur ner längs floden och bort till Hammersmith Bridge. Men det gick inte så bra, jag kom bara ner till Putney Bridge, för där möttes jag av en fin liten översvämmad flod. Helt sannslöst mycket vatten. Så jag fick vända mig om och promenera bort till Bishops Park istället. Helt okej det med : ) Nu ska jag gå iväg och hämta Ava, hoppas grinigheten från i morse försvunnit. För om det är nåt som är drygt att handskas med, då är det en grinig Ava Macdonald. Hej hopp!





Crazy mycket vatten alltså!


a lack of selfdicipline

Mitt rum ser fortfarande ut som ett helvete, eftersom jag rusade iväg för att träffa Maya och tjejerna istället för att städa. Såatte... Jag går väl och lägger mig då? Nej men ja, det får se till att bli gjort imorgon istället. För faktiskt, det är rätt så sunkigt. När jag kom hem nu så luktade hela rummet av curry för jag glömde ta ner tallriken som jag inte ätit upp innan jag drog. Men det är ju alltid mysigt med lite curry liksom!
Jag hade en mycket trevlig eftermiddag/kväll för övrigt. Bussen var som vanligt sen, och trafiken var som vanligt i totalt kaos, men när jag väl var framme hade jag det jättetrevligt. Vi strosade runt på julmarknaden först, fast inte så länge som det kanske var tänkt från början, för det var så satans kallt och regnigt. Maya behövde dock komma tillbaka dit för ett purchase av öronmuffar, så jag tänkte följa med henne då och ta en lite mer ordentlig tidd, en som är lite torrare. 
Det slutade med att vi gick hem till Ida och Susanna istället och tittade på "He's just not that into you" Grym film, sjukt sevärd, en riktig "feel-good-movie" som får en att hata alla par man ser på tunnelbanan på vägen hem för att dom ser ut att ha så mysigt. Well, inte mycket att göra åt saken. Tänderna behöver bli borstade, och sen ska jag unna mig att titta på ett Grey's innan jag viker mig för tröttheten, det är gårdagen som kickar in ett dygn senare... God natt!



Lisa, Ida och Maya i Hyde Park!


Godnatt!


hem hem hem

Jag vet inte varför, men jag vaknade upp med en sjuk hemlängtan. Nej, inte sjuk, men stor i alla fall. Kanske är det för att det är första advent idag? Jag hade verkligen tänkt att gå på gudstjänsten i Svenska Kyrkan idag, men det gick bara inte. Jag kom hem 4 i natt och somnade halv 5, så jag kände att det tog emot att gå upp och göra sig fräsh kl 10. Ändå har jag varit vaken sen dess, varför har jag ingen aning om. 

Gårdagskvällen var mycket lyckad! Tub-resan gick bra, inga felåkningar eller stängda stationer. Jag träfade Maya vid Queensway och därifrån gick vi dom 20 stegen upp till hennes kompisars lägenhet. Tre mycket trevliga tjejer väntade där, Ida, Susanna och Lisa. Vid typ 11 drog vi oss bortåt Soho och där spenderade vi kvällen på Zebrano, trevligt ställe, lite lagom litet så där. Maya och jag stannade tills stängning och sen tog jag bussen hem. Typ så! Det var hur som helst mycket trevligt, det får vi göra om flickor : )

Nu ska jag hämta frukost och gotta mig med ett Grey's-avsnitt, innan storstädningen av rummet börjar. Det ser ut som ett bombnedslag (pappa?!?! haha!)

PS. Snälla, kära vänner, kan någon inte vara en ängel och skicka hit någonting som är svenskt. Bara nåt litet? Snääääälla? Jag skulle bli så glad!

bye bye love, hello happiness

Nu drar jag och mina röda läppar ut på äventyr, wish me luck!


HATEFULL (pick me. choose me. love me.)

3 hela försök krävdes för att få varmvatten i den där förbannade jävla duschen. Och när jag väl klivit in och konstaterat att vattnet nästan blivit varmt, och lagom shamponerat in håret, ja då sätter kallvattnet igång igen. VIRIGT. Mamma har i alla fall skickat iväg mina bankpapper nu, så jag borde kunna skaffa mig mitt gymkort nästa vecka, då kan jag förhoppningsvis duscha med varmvatten genom hela hårtvätten.

Jag har spenerat det mesta av min tid idag på Grey's. Det är verkligen världens bästa serie. Kanske inte de här senaste säsongerna, men säsong två (som jag är på nu) är verkligen så sjukligt bra. Jag får alldeles gåshud när jag tänker på hur bra det är! Typ avsnitt 5 säsong två, när Meredith vill att Derek ska välja henne. Klockrent speach från hennes sida, jag ska försöka hitta en länk eller nåt till det så ni kan kolla in, ni som inte redan följer greys alltså!

Nu tänkte jag gå ner och göra mig lite kvällsmat för att sedan gå upp och göra mig iordning för kvällen. Maya ringde precis och talade om hur och var och när jag ska ta mig ikväll, så det blir lagom att käka lite och sen försöka hitta något vettigt att ha på sig. Wish me luck!

Hörs imorgon, då blir det adventsgudstjänst i Svenska Kyrkan, mys : ) (LOTTA JAG SKA TILL KYRKAN :D) Later!


Min andra sanna kärlek

Jag har precis avslutat ett avsnitt Grey's anatomy som en start på dagen. LOVLEY. Jag förstår inte hur man inte kan tycka om den serien, speciellt första säsongen. Den är helt underbar, bara massa klockrena, typiska Grey's kommentarer hela tiden. You gotta' love it!

Jag drömde massa i natt igen, bland annat att jag, Sara, Agnes och farfar skulle ut och jaga. Martin var med på ett hörn också, och uppträdde med något slags spexnummer innehållandes Dancing Queen. Det var ganska så roligt faktiskt.

Nu ska jag gå ner och hämta mig lite frukost, och om ingen är hemma i huset (vilket det verkar som!) ska jag sätta mig i soffan med datorn på bordet och kolla in ett avsnitt till. En löptur väntar nog efter frukost, och sen en lååååång dusch med ansiktsmask och inpackning och massa treligt, en liten spa-eftermiddag! Ikväll väntar utgång också, med Maya och hennes kompisar. Det blir kul! Hörs sen, puss och kram!


Som sagt, första säsongen är lätt de bästa avsnitten!

break

Ah, ljuvligt! Sitter i min fina säng och lyssnar på lite Cornelis under min timlånga "rast". Satu och Jason ska ut och äta middag så jag tror att jag måste lägga tjejerna, är dock inte säker för nu hör jag dem komma upp för trappen. I'm keeping my fingers crossed! Men ja, som sagt, dom ska ut på middag så jag tänkte slå mig ner med min fredagsmiddag (kyckling med broccoli doppad i ketchup, jag har haft cravings hela daaagen!) och faktiskt titta på en film. Om det inte blir någon på Sky så tror jag att jag ska trycka i The Holiday i DVD:n, också något jag längtat efter, Jude Law är ju så snygg så man kan dö. Yum!

Ava och jag picknickade oss nu på eftermiddagen, och vi hade faktiskt riktigt roligt. Hon var glad och pratig hela vägen, så jag tror att hon hade roligt i alla fall. Vi pratade om allt möjligt, hon är faktiskt riktigt smart den där tjejen!
Hur som helst, när vi var på väg ner mot floden så fick jag se en tjej med en Kånken-ryggsäck. Jag tänkte att Oj, här är det en svensk! Under några minuter hade jag några vilda diskutioner inne i huvudet tills jag tillslut vågade öppna munnen och fråga om hon faktiskt var svensk. Och det var hon! Namnet var Karin och hon bor bara några gator upp från oss visade det sig, 19 år från Stockholm. Så efter några minuters promenerande bytte vi nummer, eller hon gav mig sitt och bad mig skicka ett sms.
Jag har ingen aning om det ens är rätt nummer, eller om hon överhuvud taget tänker bry sig om att höra av sig (hoppas det dock, för hon var väldigt trevlig!), men jag är sjukt stolt över att jag faktiskt vågade fråga! The first is always the worst liksom. Hur som, nu ska jag titta lite på Grey's och läsa dagens bloggar. Later!


Fina söta Ava!

(BTW, jag får hemska blåsor på tårna av mina converse, since when liksom?!)

 


oops!

Jag slängde iväg ett inlägg i morse, trodde jag. Det verkar dock som om det inte publicerades, så ja. Nu sitter jag i alla fall på Starbucks med Anna, vi ska ha filmdejt på vårat stammisställe utanför Abercrombie&Fitch. Jag var sjukt trött i morse, kunde knappt ta mig upp. Väl uppe gick allt bra, blev lite sen hit dock, glömde bort att det var fredag idag = HEMSK TRAFIK. Men, som sagt, nu sitter vi här och ska kolla på Twilight! Vi kände för lite fina vampyrer en sån här fredagsförmiddag. Så sagt och gjort!


Jag har min nya halsduk på mig idag, vad tycks? : )

Countdown starting, 29 to go

Ah, ljuva kvällning. Middagen idag var, för att välja Satus ordval "sooo painfuuuull". Ava gnällde och grät sig igenom det hela, medans Mae ändå, med väldigt mycket övertalning, åt hyfsat bra. Hur som helst så är arbetsdagen slut och imorgon är det fredag, vilket innebär en lugn morgon och förhoppningsvis en lugn barnvaktarkväll!

Jag tog mig ut och sprang i förmiddags förresten, jag lyckades att dra mig ur mitt koma och ta på mig löpartightsen. Och fy tusan vad jobbigt det var! Eller inte jobbigt, men det gick så fruuuuktansvärt segt. Jag hann inte fixa en bra peppspellista så jag fick lyssna på julmusik, vilket inte var det smartaste eftersom hälften av alla låtar går i typ 10 km/h. Men jag gjorde det, vilket var mycket bra av mig :) Den första gången är ju alltid värst liksom.

När jag kom upp från köket nu efter att har slutat stod ett en stor fin sån här julblomma-sak, och jag blev alldeles varm för JULEN  ÄR PÅ VÄG :) 29 dagar kvar till Julafton, så det är alltså 30 dagar kvar till Juldagen som faktiskt är den riktiga julen här. Men, Satu sa idag att hon tänkte att vi ska ha en liten julafton på svenskt vis på kvällen på julafton. Lagom så att jag kan kolla på Kalle Anka innan. Perfekt : )
Kanon!

Mobilkameran på min engelska mobil är verkligen urusel, men ni ser lite vilken jag menar hoppas jag?

Mae kom precis springandes med sin änglasa (jag kan inte för mitt liv komma på vad det heter?!) och nu gjorde jag det, Gloria! Ja, hon ska vara ängel i julpjäsen på hennes nursery och hon och Satu var och köpte vingar och gloria idag. Så fantastiskt söt! Oftast...



Nåja, nu ska jag slå in Nadias present, hon fyller 48 imorgon!
         Later 


breakfast

Sitter och äter min fil&müsli-tallrik med "breakfast" som sällskap. Det är väl typ som nyhetsmorgon antar jag. Fast sämre. Alltihopa känns väldigt 90-tal, allt från designen och omgivningen till alla gäster och intervjuver. Det är något jag verkligen saknar, att bara få komma ner och trycka på TV:n och se Steffo och Jenny hälsa mig välkommen till ännu en ny dag. Nåväl, man kan inte få allt här i livet. Nu tittar jag på Friends, och det är så sannslöst roligt, det blir verkligen aldrig uttjatat, jag sitter och fnissar hela tiden!
I morse förresten, var det sjuukt nära att jag försov mig. Av någon anledning hade jag inte ställt in klockan så jag vaknade 7.10 av att Mae skrek. Pjuh säger jag, det är typ min mardröm att försova mig.

Idag ska jag nog ha en lugn dag, och så tänkte jag åka innåt stan imorgon och fixa lite julklappar + att byta min tröja igen, jag blir aldrig nöjd. Tror jag bara ska ta ett tillgodokvitto för jag orkar inte välja och grejja igen, jag väntar hellre till jag kan köpa en mörkblå hoodö-tröja.
Dock ska jag ta mig en löptur nu om en stund, för mina tights kom på posten igår! Tack mamma, och tack för lagningen! 
Såatte, ja nej men, jag ska försöka ta mig ut i alla fall, since I havn't done a run for 3 weeks? Äsch, det går nog bra. Kanske...
Later då!


Cookies or not?

Jag hann precis rusa ner till Topshop och fixa det där förbasade larmet innan jag skulle hämta Ava. Eftermiddagen gick bra, dock blev den väldigt lång av någon konstig anledning. Men nu sitter jag här, och väntar på att Ava ska komma hem från en födelsedagsmiddag för hennes kompis. Som tur är slipper jag läsa saga för det är så sent, så jag ska...
Precis när jag skrev det där kom Ava hem, så jag fick gå upp och läsa en kort saga, för det var inte tillräckligt sent. Jaja, det gick bra. Nu är jag ledig!
Hur som helst, jag behöver råd. Jag köpte ju alltså en pyjamas, och jag är inte 100 på om jag ska behålla den eller inte. Den är verkligen skön och fin och allt sånt, men jag vet bara inte om den är totalt och fullt 100. Så vad tycker ni kära vänner?


Hiss...


eller diss? Är det värt 25 pund?



Kingston

Är precis hemkommen efter en trivsam och rätt så lång förmiddag i Kingston. Det är ett område som ligger en bit härifrån, ca. 15 minuter med bil (i väldigt låg hastighet dock, så det är inte alls långt), bredvid Richmond. Riktigt trevligt faktiskt, lagom stort och många bra butiker! Satu skulle handla lite julklappar åt tjejerna så jag vandrade iväg lite jag också för att själv försölka lista ut lite julklappar. I början hade jag mest bara panik och kom inte på ett enda vettigt förslag, till nån! Men efter lite spaning i butiker och lite funderingar har jag nog kommit på några bra förslag. Måste dock konferera lite här och där med folk först, innan jag tar några större beslut.

Inhandlade två saker till mig själv också, jag har lite ångest för jag måste spara till gymkortet, men det var i alla fall inga dåliga köp. En tubhalsduk, en stor och fin svart som är femton snäpp trevligare än den jag har nu som är totalt ursunkig, och sen en Pyjamas! Yes, äntligen. Den är jättefin, grå och blå med cookie-monstret på. Bara ett problem, DEN DÄR DUMMA EXPIDITEN TOG INTE BORT LARMET. Och jag har ingen vidare lust att spendera min sista lediga halvtimma idag med att rusa ner till Topshop här i Putney och få det borttaget, askorkat. Jag får se hur jag gör, kan ju alltid göra det imorgon. Fast jag ville gärna ha på mig den ikväll. Jaja, jag får se, kanske hinner springa ner innan jag ska hämta Ava... Blä


Det är jättekoolt, dom har Zara Home här! Och enligt Satu ska det finnas i Sverige också, som näthandel?! Sjuukt mycket fina grejer, jag skulle kunna köpt upp hela butiken. Speciellt alla fina lakansset, helt fantastiska!


Polarn o Pyret finns här!



Min nya Tubhalsduk! Sjukt mjuk och skön, hoppas den fortsätter vara det ett bra tag. 9,90 pund på H&M!

Mer bilder kommer ikväll, har fler på lager! Men nu måste jag rusa ner till den icke så toppade shopen. Later!


Arma föräldraskap

kl 02. 42 kollar jag på klockan och inser att jag är vaken. Varför tusan då? Efter någon minut eller så inser jag att Mae skriker som en galning innifrån sitt rum. Tydligen så hade hon drömt mardrömmar och Jason satt och försökte få henne att somna igen. Det lät inte som det gick särskilt bra... Det jag hörde i en halvtimme var "I WAnt TO CUDDLE MOMMIE!!" Efter en kvart trodde jag dock att hon hade lugnat ner sig, men nej, då satte hon igång igen. Och just i den stunden tänkte jag verkligen, det är inte lätt att vara förälder och att mitt i natten försöka övertala en envis (en förskräckligt envis) treåring att somna om igen. Så kära föräldrar, både mina och andras, idag sänder jag en tanke till er och alla de gånger som vi barn varit totalt omedgörliga.

Nu ska jag bara ta på mig en tröja och sen ska jag och Satu åka iväg till något stort köpcentrum, hon ska göra lite julklappsinhandling och jag tänkte att det kanske skulle vara kul att se något nytt förutom Oxford st. och Putney High Street. Så ja, hoppas ni också får en trevlig dag! Här lyser solen så jag hoppas vi inte dröjer för länge, för då kan jag ta en löptur när vi kommer tillbaka : )

Återkommer med bilder från förmiddagen i eftermiddag!

PJs

Jag skrev alldeles nyss ett inlägg om att jag skulle springa ner till Topshop och kolla in några Pyjamasar innan de stängde. To bad att dom stängde halv sju, preciiiiis när jag tar steget över gatan så stängde dom dörrarna. Så det var bara att traska hemåt igen. Fick en fin liten promenad i regnet i alla fall!

Jag klarade mig igenom ännu en arbetseftermiddag helskinad, although, idag var dom huuur jobbiga som helst vid maten. Ingen åt det dom skulle, de grät och skrek och det blev x antal vändor på trappsteget. Men som sagt, jag lever och ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, faktiskt. Kl 10 ska jag släcka lampan och lämna in för idag. Jag har precis avslutat en delikat måltid bestående av äpple och vindruvor upsskurna med mascarpone och en skål med flingor. Jag kände verkligen inte för en stor lagad måltid, ville ha något lätt och luftigt, och jag lyckades väldigt bra måste jag säga.

Nu är jag i full gång med att styra upp mitt musikbibliotek igen, trodde att jag var klar med det, men nej. När jag synkroniserade iPoden med min dator så kom inte alla låtar med. Så det är bara att göra om. + att jag måste lägga till all Idas musik till mig. Åh, det är så krångligt. Men det kommer vara värt när jag väl är klar för då kommer jag ha världens bästa iPod!

Imorgon väntar ett nytt äventyr, eller kanske inte äventyr men jag ska göra något nytt och kul. Berättar imorgon, nu ska jag grejja vidare så att jag blir klar nån förbskad gång : )

Tuesday morning 10 am

God förmiddag kära crew, och välkommen till min tisdag.
Att jag aldrig lär mig att jag verkligen måste gå och lägga mig klockan 10 för att inte vilja dö nästa morgon. Flera mornar nu har jag tänkt att jag så fort jag tagit bort tjejernas frukost ska jag gå upp, dra för gardinerna och sova bort hela dagen för jag är så trött. Men nej, för jag blir ju pigg så fort jag kommit ner. Jag blir tokig, ikväll VILL jag gå och lägga mig.

Idag ska jag inte göra mycket, känner för en lugn och mysig dag på rummet. Dock ska jag ta mig ut på en långpromenad i mitt kära Wimbledon Common och försöka fixa till min iPod, lägga in all min musik så jag äntligen kan få lyssna lite till mitt kära Coldplay och min bästa Frank. Jag ska nog gå ner till Topshop också, och pröva några PJs, för jag är i desperat behov av en mysig hemmastass, då jag är hemskt trött på att gå runt i mina smutsiga promenadbyxor när jag känner för att vara mysig.

Hörs senare!




Inte världens mest högkvalitativa mobilkamera, men det är en liten sneakpeak på hur Wimbledon ser ut. Någon dag när det är fint väder ska jag ta med mig kameran och visa er mina smultronställen!

Välkommen!

Sitter i min säng och har TV:n som sällskap, har precis avslutat en delikat Curry. Och då syftar jag inte på krydan Curry utan matkulturen, typ. Jason berättade att det tydligen är den vanligaste maten i England, indisk take-away. Hur gott som helst, jag bangar inte på det till lunch imorgon, jag längtar redan!
Fikaträffen med Maya blev jättelyckad, hon var fortfarande väldigt trevlig och utåt och jättemysig. Vi pratade massa gamla minnen, och jag berättade om allt folk från Kyrkskolan, vad som hänt med alla och massa saker. Vi ska nog kanske ses på lördag, eller rättare sagt så ska jag kanske följa med henne och hennes kompisar ut! Eftersom min premiär med Kerstin och Matilda inte blev så mycket av, så tänkte jag att I'll have another try this time..

Hur som helst, jag tänkte som sagt visa er runt i mitt rum. Senare i veckan kanske det blir ett bildspel av huset också, men ikväll kör jag på rummet : )


Min säng. Det är det första man ser när man kommer in genom dörren. Övanför mig sitter alla fina biler på mina fantastiska vänner. Bredvid sängen, på båda sidorna, är det en fantastisk röra av laddare och på andra sidan, av böcker och papper och annat strunt. En tripp till IKEA väntar inom en snar framtid, för jag behöver ordning!

Utsikten från hörnet vid den oranga lampan, man kan skåda den fantastiska TV:n där i hörnet, och så är det mitt skrivbord/byrå med alldeles för lte förvaring. Ovanför sitter bilder på min fina familj, både blodsförenade och vänskapliga!


Utsikten från TV-hörnan. Min upplysta garderob med alldeles för några hängare och för lite förvaring, även här behövs ett IKEA-besök så jag kan inhandla en sån här smart skoförvaring att hänga på stången där. Bakom den vänstra garderobsdörren skymtar min toalett/badrum.

Skymten bakom garderobsdörren ser ut så här, dörren rakt fram är dörren in till Avas rum, storasystern!. I spegeln kan man skymta bilden som sitter ovanför toaletten, som kommer på nästa bild!

Min kompis! Ovanför min fantastiska BodyScrub och mitt Bodybutter som båda luktar jordgubb, sitter ett kort på min fina familj från förra julen. Toalettpappret där till vänster, jag upptäckte här om dagen att det är det som ger ifrån sig någon slags parfymliknande doft och sprider sig i hela rummet. Jag vet inte om jag gillar det än...

Slutligen, min dusch som jag, inte alltför ofta, kommer överens med. Men när den väl funkar, då är den faktistkt inte så tokig, den har regnvatten-effekt och en stråleffekt, båda miljövänliga vilket jag ger tummen upp till!

Och det var det hela, hoppas att ni fått en någorlunda bra bild över mitt näste. Det är rktigt mysigt faktsikt, och även fast det brister på förvaringsfronten så trivs jag väldigt bra! Som sagt, i veckan kanske det blir hela huset. NU, sängen och ett Grey's avsnitt!


Uppkopplad

Yes, Starbuckskortet funkar och jag är online! Jag var orolig att det inte skulle hinna registreras eftersom jag blev lite sen igår, men det funkar alldeles finfint. Sitter här med en ny smak på "Blended juice drinks2, den här gången blev det Raspberry Blackcurrant, får se hur den smakar. Hur som helst, jag sitter alltså och väntar på Maya och efter fikat mamma, då blir det SKYPE : D



Förresten, ny design! Jag körde en fuling och kopierade från gamla bloggen ; ) Så småningom tänkte jag nog göra en ny header och lite sånt, men det får vänta!

Måndagsbarn

Godmorgon!
Ännu en natt med många uppvaknanden och för mycket i huvudet som snurrar. Men bara jag tar mig upp ur sängen och ner till Köket blir allt mycket bättre, då glömmer jag bort att jag är trött och bara vill försvinna!
Jag bäddade rent sängen igår kväll, äntligen, och herre min skapare så fantastiskt skönt det var! Det var som två helt olika sängar. De turkosa lakanen är ganska så tjocka och inte särskilt mysiga, medans dom vita som är i nu bara är totalt ljuvliga! Det är som att sova på silke, eller nåt sånt. Fantastiskt skönt + att det ser så mycket trevligare ut, eller vad tycker ni?


Före


Efter

Idag halv 11 ska jag träffa min gamla barndomskompis Maya för en fika. Vi var typ oskiljaktiga under de år hon bodde i Hallsberg, men när hon flyttade så hördes vi inte av. Och nu när jag åkte hit såg jag på hennes facebook att hon också är i London som Au pair, så jag tänkte att det vore kul att ses. Jag skrev till henne och det visade sig att hon bor bara 10 minuter härifrån. Koolt, om man säger så!
Det blir nog trevligt, och när vi fikat färdigt ska jag sätta mig till rätta och ha en låååång skype-dejt med min kära mamma! Kanske det äntligen blir mitt efterlängtade Grey's-avsnitt också?

Ikväll jag kör upp ett bildspel på mitt rum så ni får se hur jag är bosatt här i London!


min sanna kärlek

är mina damer och herrar, KNÄCKEBRÖD. Ljuva uppfinnig som jag fann idag på Julmarknaden i svenska kyrkan! Det var helt fantastiskt, fullt med svenskar och fullt med svensk MAT. Lovley! Jag inhandlade som sagt knäckebröd, dessvärre inte Leksands, dom hade bara Wasa : (, och en polkagrisstång som jag tänkte smutta på till jul! Efter besöket, som var väldigt positivt, jag längtar till onsdagkväll den 2 december då jag ska åka tillbaka dit för ungdomsträff, så begav vi oss till Starbucks som ligger vid Abercrombe & Fitch (har iiiiingen aning om hur det stavas..) och där satt vi i säkert två timmar, med varsin kopp te och läste. Jag har börjat om med min Barrack Obama bok, har glömt för mycket sen sist jag läste!

Nu sitter jag och fejjar mig lite, och har skypat en väldigt kort stund med min älskade BALLE (dalida matiros för dem som inte känner till hennes briljanta smeknamn!) Åh vad jag har saknat dig min snutte : ) 
Kvällen ska nog spenderas med en kopp te, ännu en macka knäckis och sen nåt Gossip Girl avsnitt på datorn. Och just ja, jag ska bädda också, som ja har sagt att jag ska göra ungefär 10 gånger den här helgen. Men ikväll blir det av!

Äntligen! Jag jublade inombords när jag såg fäboknäckeförpackningen!


Fina tanter var godisförsäljare!


Jag försökte få med skylten för julmarknaden, men lyckades inte riktigt...


Dream a little dream

Samma visa inatt igen, drömmarna förföljer mig. Det är dem som gör att jag får en så dålig känsla på morgonen. Det fick jag ju hemma också, eller vad säger du mamma?, men det är inte roligt för det. Jag vill att det ska sluta nu, för jag har inte lust att varenda natt vakna av att jag ligger och gråter i sömnen. Jaja, jag överlever väl det med.
Idag är det söndag, och vi vet ju alla vad det innebär: KYRKAN! Skämtåsido, jag ska till Svenska Kyrkan idag på deras årliga julmarknad. Det är tydligen en väldigt stor grej som gör att deras verksamhet överhuvudtaget går runt, så mycket pengar är det i rullning där. Jag och Anna ska dit, ska bli riktigt trevligt att få vandra runt bland lite i en svensk miljö, och framförallt, titta på svenska julssaker. Jag hoppas och ber innerligt att dom säljer knäckebröd där, det skulle göra mig hemskt hemskt jättelycklig. För om det är något jag saknar, förutom Mamma och Pappa och Ida så klart, så är det att kunna ta en knäckebrödsmacka med ost och marmelad på. MUMMA

NU, hämta frukost och kura upp mig i sängen, dusch (förhoppningsvis i varmvatten den här gången) och sen JULMARKNAD. Ha en bra dag : )

Dagens stjärna

VIDRIG start på eftermiddagen, totalt vidrig. Jag planerade min eftermiddag mycket bra, väl och åerfekt för att få en fin lördagseftermiddag. Det kraschade redan på första punkten. Jag skulle tvätta håret, eftersom det inte skett på några dagar, ville vara fräsch eftersom jag senare skulle bege mig ut på café och skypa med Amanda. Satte på duschen lite i förväg så den skulle bli lagom varm. Efter nån minut klev jag in i duschen för att bli totalspolad med KALLT vatten. Tänkte att oj, vad lång tid det tog idag. Så jag väntade lite och kände efter igen, fortfarande SVINKALLT. Efter kanske en kvarts väntande drog jag på mig, halvblöt som jag var, mina mjukisbyxor och en tröja och gick ner till Jason för att be om hjälp. Han sa att varmvattnet förmodligen tagit slut, men att han skulle fixa det. Jag går in på mitt rum, tar av mig kläderna igen, och kliver in i duschen. KALLVATTEN IGEN. Jag gav upp och tänkte att om jag träffar min drömman just den här eftermiddagen, får han älska mig i alla lägen eller inte alls (jag träffade inte min drömman idag, ville bara vara tydlig på den detaljen..)

Hur som helst, jag sprang ner, oduschad och ofräsh (ja just ja, jag tänkte att jag skulle premiäranända mitt smink i London, jag öppnar min foundation och det bara väller ut puder, halva burken låg på ovansidan så det försvann massor + att jag fick på kläderna) och ut ur huset mot Starbucks där jag alltså skulle skypa med Amanda och kolla på Grey's. När jag kommer dit köper jag en kopp te och letar efter ett eluttag. Hittar ett vid en soffa, perfekt tänker jag. När jag slagit mig ner och gosat in mig, trycker jag upp internet och ser att man behöver något jäkla användarkort som man skulle ladda in pengar på för att det skulle fungera. Så att det var bara att snabbt som sjutton (jag var redan sen) packa ihop datorn, lämna min nästan fulla tekopp, och springa över till McDonalds som också ska ha gratis internet. Köpte en glass bara för att jag var tvungen att köpa någonting (jag ville egentligen inte alls ha en glass) och sätter mig, för att när jag väl fått upp internet se att det inte funkar. Så det var inget annat än att packa ihop IGEN, nu med en glass som jag inte ens vill ha men inte ville lämna eftersom jag ändå betalat ett pund för den, och springa hemåt och hoppas på att Amanda inte loggat ut än.

När jag kom hem, svettig och blöt, eftersom det typiskt nog regnade, slänger jag upp datorn och loggar in på Skype för att se att Amanda inte är online. Jag ringer upp henne, och får höra att hon visst är online, men att det är jag som är offline. Men nej, det var jag ju inte alls det, båda vi var online men ingen av oss kunde se varandra.
Så efter mycket om och men, en omstartad dator och x antal borttagningar av varandra som kontakter kunde vi äntligen, en timme senare än planerat, och jag 2,40 pund fattigare, sätta oss och se varandras fantastiskt fina ansikten på Skype. Japp, det var det. Dejten blev väldigt fin, två timmar lång tror jag vi landade på och vi kom fram till mycket kloka saker. Så Amanda Fast, du blir Dagen Stjärna! För att du räddade min eftermiddag från att vara totalt värdelös och hemsk, till att bli riktigt fin!

Strax hoppas jag på ännu en dejt, med hela tjocka släkten inklusive mormor och morfar och sen ska jag lägga två trötta Mamma Mia! fans för kvällen. SEN, då blir det film och te i soffan : )


Nattens och Dagens

Godmorgon!
Jag har som vanligt drömt mina mindre roliga drömmar, det har faktiskt bara blivit värre och värre sen jag kommit hit. Inte som det var hemma, men för var dag som jag är här kommer dem tillbaka mer och mer. I natt tillexempel, drömde jag att jag hade tagit en hund (har jag kanske lyssnat för mycket på prosten?) som sen blev till en häst. Jag pratade med en vakt på flygplatsen och förklarade situationen:
- "Den här hästen (hunden) ska till Frankrike, men det ska inte jag!!
- "Gå till gate 4, där finns Andersson" fick jag till svar.  
Det hela slutade med att jag inte kunde följa med på vår klassresa till Paris för jag var tvungen att fixa allt med hunden (hästen), även fast jag visste att vi åkte till Rom i våras. Det kanske inte låter så mycket för världen, men det var faktsikt väldigt hemskt. Gosh, jag blir alldeles matt! OBS mycket nedkortad version!


Idag har jag inga speciella planer, eller jo det har jag, fast inget som involverar att bege mig ut någon längre tur. Jag sms:ade Matilda i torsdags om hon ville ses idag, men jag har fortfarande inte fått något svar, så jag tror inte det blir så, haha.
Nej, utan jag hade nog tänkt mig att fixa min iPod lite, för som det är nu har jag varken Coldplay eller Frank på den, och det vet vi ju alla att det inte är acceptabelt. När det är gjort ska jag fixa lite mer, lägga in en skiva och greja med datorsaker. En löptur kanske det blir, beroende lite på hur kallt det är, om jag kan springa i mina shorts, och sen ska jag spendera eftermiddagen på Starbucks och skriva brev och titta på Greys!
Och det bästa av allt, JAG SKA SKYPA MED MIN FAMILJ : )


Och nu?

Vad ska då min kväll innehålla? Jag har precis lagt båda flickorna ner för natten och nu står jag inför många svåra val. Vad ska jag äta? Vad ska jag göra? Det är väl närmast den där sista frågan som är jobbigast, ska jag titta på film, eller ska jag fixa med datorn eller ska jag göra båda, eller ska jag bara kolla på tv:n om det finns något kul? Gosh, i-lands problem. Jag börjar med maten tror jag, så kanske jag hittar något kul i dvd-hyllan!

Jag ska nog vid närmare eftertanke lägga in alla mina bilder. NU VET JAG, GREY'S ANATOMY! Eller kanske, vi får se!


Funny face!

íkväll får ni se alla mina bilder härifrån, men ni får en liten sneakpeak på mig och Mae!


ÅÄÖÅÄÖÅÄÖÅÄÖÅÄÖ

UNDERBART! Jag bokstavligen hoppade av glädje när det ringde pa porttelefonen och jag såg en kille från DPD med ett paket under armen som det stod AKTAS på! Fantastiskt. så nu är den alltså här, the love of my life (not), min dator! Det är jätte ovant att skriva med prickar över bokstäverna, så ni får ha överseende om jag ibland fortfarande råkar använda fel bokstäver. Men jag har upptäckt någonting hemskt. JAG HAR TAGIT MED FEL LADDARE! Pappa sa (jag skyller absolut inte på dig pappa, tro inte det) att han kollade på min ladarsladd och att det var den som man använder här i UK. Så jag tog inte den svenska utan den andra sladden. Dock visade sig nu att nej, så är det inte alls utan den jag fick med mig är amerikansk. + att han nog inte sa att det var datorladdaren som var brittisk utan laddaren till hårddisken. Så mitt uppdrag idag är att försöka hitta en butik som säljer adaptrar från amerkanskt till brittiskt. Men inget kan få mig deppig idag, för min dator, mitt smink och min hårgrej är här. LOVLEY! Nu ska jag ta lite kort, gå ut och gå och sen när jag kommer tillbaka får ni se hur mitt rum (och jag!) ser ut : D

Dagen D

Idag kommer den, min alskade dator! Sa jag ska inte gora mycket, mer an att vanta pa den. Ska nog stada mitt rum, for det behovs. Ska till och med vadra ut, vilket inte har gjorts sen jag kom (om ens da, jag har ingen aning!) Jag ska badda i nya lakan ocksa, vita och fina istallet for turkosa som totalt missmatchar ovriga rummet. Dock tar jag kort innan sa ni far se hur mina tva forsta veckor har sett ut har. Jag ska promenera ocksa, fast idag blir det nog att folja alla vagar istallet for att vandra i skogen, for i natt har det regnat och da blir leran oovervinnelig. + att nar min dator kommer (vilket jag hoppas att den gor innan kl 3) ska jag nog ga ner till Starbucks och datorisera mig dar, bara for att fa kanna pa kanslan liksom ; )
En tripp till gymmet blir det idag ocksa, ska kolla upp allting som behovs for betalning och sant. Jag har precis insett att jag ska leva pa £ 12 i tva veckor framover. Lonen idag kommer ga at till gymmet, forutom £ 3 och sa har jag 9 nu. 3+9 = 12, for hela nasta veckas lon kommer ga till sparkassan eftersom jag inte kan spara nagonting av lonen idag. Det kanske later lite kranglit, men det ar hemskt tydligt i mitt huvud, haha. Dock har jag ju mitt gym att besoka sa jag far hanga dar sa mycket jag bara kan :) Jag klagar inte pa det liksom! Nej, nu vantar stadning i rummet. Nasta blogg-inlagg kara lasare, DET BLIR MED SVENSKT TANGENTBORD!

Nastan Antligen!

AAAH, min dator ar i UK! Men sa humla snopligt, de kom med den till huset typ 5 min efter jag gatt sa jag blev allt lite snopen nu nar jag kom hem och sag det. Men vad tusan, det far val bli imorgon istallet som svenska datorpremiaren sker. + att mitt smink ar ju med dar ocksa, det blir ju som ett helt nytt liv, haha!

Hur som helst, dagen har varit helt okej. Traffade Anna och vi gick till Tate modern som sagt, vilket jag gillar! Jag ska ga dit nagon dag och kolla pa Pop Life med Warhol och allt det dar, for det kostade visst £ 4 och det hade varken Anna eller jag rad att betala i dagslaget. Sa vi promenerade vidare bort mot St Pauls och satte oss pa hennes stammisstalle och kakade lunch, pratade och laste. Besoket landade pa kanske 2-3 timmar? Sjukt vart.
Jag vandrade vidare, tyvarr med en huvudvark som hette duga, sa jag var inte jattesugen pa att ga till American och byta min troja. Men, jag ville ju anda utnyttja min lediga eftermiddag sa jag gick i alla fall. Blev en beige istallet for en rod troja, ni far se imorgon nar JAG KAN LAGGA UPP BILDER!

Nu sitter jag hemma och forsoker hitta en vettig tv-guide till den brittiska tv:n, men jag lyckas inget vidare sa jag far ga till tv:n och kolla pa text-tv (eller vad man nu ska kalla det). Satu har bokklubb i kvall, sa jag ska kaka lite mat nu och sen sla mig ner i min sang med en bra film som jag hoppas kan hitta pa tv:n.  Nu, MAT!

Miss Marylin & Mr Andy

Godmorgon! Och visst ar det en god morgon, har blaser det lite och ar molningt, men mig gor det ingenting for det regnar inte och det ar hyfsat varmt!
Har precis unnat mig en god frulle med fil och musli som vanligt, och sen en rostad med mascarponeost och hallonsylt. MUMMA!
For som sagt, idag ar jag ledig pa eftermiddagen!! Sa himla skont, jag jobbade ju over i lordags sa da fick jag ledigt idag for tjejernas farmor kommer pa besok sa jag behovs inte.
Och det kara vanner, passade alldeles utomordentligt in i mina planer for dagen. Jag ska namligen (ANTLIGEN) bege mig till Tate Modern och kolla pa konst och titta pa folk och lyssna pa musik. Jag ar riktigt exalterad, jag ska ta med mig en guidebok och lasa in mig om stallet pa bussen in tankte jag, sa jag inte virrar omkring som en yr hona.
Nu ska jag springa upp och byta om, och sen blir det avfard! Jag ska passa pa att ta pa mig nagot annat an jeans och sneakers, som typ har blivit min uniform, haha. Jag tror jag kor pa min nya American Apparel-kjol och mina boots!
Ha en fin dag hemma ni med : )

Tuuna

Mae och jag har haft en fantastiskt fin eftermiddag. Vi spelade lite piano och sjong, sen hjalptes vi at att gora mat at henne (hon ar helt galen i tonfisk, och da menar jag verkligen GALEN, hon kan ata mangder, vilket jag tycker ar ganska sa inte trevligt for tonfisk kan vara det labbigaste pa jorden) och sen lekte vi skridskolekar. Vi ska namligen, jag, Mae, Ava och Satu, aka skridskor fredagen den 4 december pa en utomhusrink med julbelysning. Supermysigt, vi ar alla superexcited!

Idag har verkligen varit en bra dag, jag har haft en bra kansla hela dagen. Jag skrev ett brev igar som betydde valdigt mycket, och det var liksom ett lofte till mig sjalv, och det funkade valdigt bra. Jag har gjort det jag kande for och bara lyssnat pa mig sjalv. Det ar kanske darfor jag ar har, jag behover lara kanna mig sjalv och lita pa att jag kan ta mina egna beslut. (For det vet vi ju alla att jag behover ova pa, den beslutsangest som jag alltid far...)

Japp, positiva Hanna har varit pa besok och ar har for att stanna, alla dagar aret om!
Nu ska jag ga ner och ringa forst Anna, sen ska jag laga middag at mig och Satu, och sen om Satu tillater vill jag titta pa Twilight, har varldens behov! (ja jag vet, superfanigt, men jag ar hemma och da far man vara fanig!)

Hors imorgon, da ska jag hitta pa en jattespannande sak!

Wimbledon

Altlsa, jag ALSKAR den parken!! den ar absolut helt fantastisk. Jag skulle kunna promenera dar med min braiga spellista (och prosten) i all evighet. Det har liksom blivit mitt stalle, dar kanner jag mig verkligen helt fri! Jag sprang upp pa en kulle idag och strackte upp armarna i luften (ser du mamma! JAg haller med, det funkar verkligen!!) och snurrade runt for det var sa harligt.

Jag har verkligen gjort en upptackt, TV:n. Jag vet, det ar hemskt att inte forns jag tittat pa TV kan kanna mig hemma, men det har faktiskt hjalpt. Att bara fa slotitta pa lite vad som helst, det ar jatteskont. Och sannerligen, den har familjen har kanaler sa det racker och blir over. Dem har typ 10 kategorier, med kanske 30 kanaler i varje? Filmer, underhallning, matprogram, dokumentarer, ALLT.

Nu ska jag ga och duscha, en lang, varm dusch och sa ska jag unna mig att gora inpackning och scrubba mig.
SKRIV BREV TILL MIG :) Mail eller vanligt, vad som helst!! Later!


Wednesday morning

Ingen fika med Maya idag, for hon ar magsjuk! Blev pa mandag istallet : )
Idag ar det blasvader har, riktigt sa det skulle tjuta i fonstren om jag var hemma. Men har gor det inte det, antar att dem har nagon megaisolering eller nanting, skulle inte forvana mig..
Sa idag tror jag att jag lagger upp dagen med frulle nu, sen sa ska jag ga upp pa mitt rum, badda lite och fixa, ta en langromenad och posta ett brev, duscha och dar nagonstans emellan kolla pa nagon bra film med en filt over mig. Det ar val en "hemma"-sak att gora mamma? Jag ska ringa Ida ikvall ocksa tankte jag, for jag vill att hon ska komma over pa nyar. Japp, det har blir en bra dag for jag valjer att det ska bli det.
Hoppas ni far en fin dag ocksa, puss gullisar!

visdom och

jag vet inte vad som kommer efter och, men det lat fint att skriva sa.
Jag saknar hemma jattemycket, men det kommer att kannas battre snart hoppas jag. Jag gor mitt basta, och det ar allt jag kan gora!
London Eye var fantastisk, precis det jag behovde. Jag behovde bara fa komma bort ur huset, fort som attan, och tur da att Anna finns! Vi prickade verkligen in ratt dag, och vi hade varldens flyt. Solen sken, vilket var helt fantastiskt 172 m uppe i luften, det var ingen ko alls, sa vi klev i stort satt rakt in, nar vi lunchade kom hela lunchruschen 5 minuter efter oss... vi hade flyt : )
Jag at en helt gudomlig tomatsoppa med brod till pa cafe Nero, det ska jag gora igen! £ 3 for en stor skal, fab!
Sen akte jag hem, hamtade Mae fran Nursery och vi gick hem och dansade till Mamma Mia!-filmen, de ska se musikalen pa lordag sa hon vill lara sig alla sanger..
Och nu sitter jag har, och jag ska ga upp till mitt rum och tanka lite, och skriva brev tror jag. Japp, god kvall!
Tack Malin Nilsson for dina fina rad och tips, dem hjalper!

London Eye

Anna ar min raddare i noden, bokstavligt talat. Jag ringde till mamma och grat, jag foll for frestelsen. Och efter hennes pepptalk kandes det ltie battre. Och precis nar jag var pa vag att ga ut och ga annu en av mina langpromenader, sms:ar anna mig! Sa vi ska aka in till London Eye nu, for det ar helt fantastiskt fint vader : )
Sa nu maste jag springa, ska passa pa att posta nagra brev pa vagen/

Later!

tisdag?

Och vad sjutton ska jag gora idag? Jag har verkligen 0, NOLL, planer. Nej, en plan, jag ska tvatta en svart tvatt. That's it. Funderar kanske pa att aka in till London och byta en troja jag inte riktigt ar nojd med.. Ja, sa far det bli for jag kan inte sitta har for nu borjar jag snart grata. Min dator ar i alla fall pa vag. Det gor mig fantastiskt glad. Jag vill ringa mamma, men jag ska inte. Inte an i alla fall.
Solen skiner sa det borde bli en fin dag : )

Jag saknar ert sallskap kompisar, PUSS

HEEEEEEEM

JAG HAR BOKAT FLYGBILJETT FOR HEMBESOK!
Den 12:e februari aker jag hem i 9 hela dagar!!! Fantastiskt, nu kanns allting mycket lattare. Jag menar, tre manader ar ju lite mindre an 9 om man sager sa... Det kanns sa bra och skont. Grymt!
+ att min dator ar skickad sa att den kommer forhoppningsvis pa fredag, och om inte det, pa mandag om en vecka.
Japp, ikvall blev en bra kvall. Nu ska jag kolla lite pa tv tillsammans med Satu och sen ska jag SOVA.
JAG SKA FA AKA HEM!!
forresten, kom och halsa pa mig snart? :)

when that phone rings

Ah, antligen slut pa arbetsdagen! De dar sma barnen kan verkligen vara fruuuuktansvart irriterande, och jag har ibland bara lust att skrika WHATEVER och bara ga darifran. Men nej, jag tror inte det skulle passa sig riktigt...
Nu ar jag i alla fall ledig, och imorgon ar det bara Mae for Ava simmar pa eftermiddagen. Hoppas hon inte far en skrikattack bara...
Jag vantar forresten pa att mormor ska ringa!! Det ska bli sa fint att fa prata med henne och morfar, och hora hur de mar!
Det var sa himla skont att sitta pa Starbucks forresten, jag tog en Mango-Passion smoothie, typ, och satt och skrev brev forst och sen laste jag. Det var absolut fantastiskt. Det ska jag gora 1000 fler ganger hoppas jag. Sjukt vart att bara gora vanliga saker nagon annanstans an har i huset.
Det slog mig precis att jag sjalv verkligen maste se till att ta mig ut och gora saker, det kommer liksom inte av sig sjalvt. I och for sig har jag bara varit har tva helger, varav en var min forsta och nu i helgen var jag ju barnvakt en kvall. Men liksom, jag maste sjalv ta tag i saker for att bara inte sitta hemma. Och just nu kanns det som ett hemskt stort projekt, valdigt manga veckor och helger att fylla med saker. Alltsa, jag passar verkligen med att jobba pa dagarna, det ar min grej. Men hur som helst, det kanns soms agt valdigt mastigt just nu. Men jag far ta vecka for vecka. Det kanns valdigt jobbigt just nu, att inte veta sa langt fram, men det ger sig val forhoppningsvis.
Nu ringer Mormor!

starbucks

Nu ar jag pa vag mot Starbucks for att lasa lite bok och skriva lite brev! Har varit pa promenad i Wimbledon och lyssnat pa prosten, som vanligt, + att jag at en god hemmagjord sallad med mozarella och sa har jag duschat och lyssnat pa peppmusik. Forsokte ringa mormor och morfar, men de svarade inte sa jag bad mamma att be dem ringa upp mig. Hoppas dem gor det pa fiket.
Nu, STARBUCKS.

overflod

Jag har for mycket tid, och jag vill ha en van. Som bor i Putney. All ara till Anna och Matilda, men de bor sa langt bort! En van som bor 5 minuter bort vore inte fel. Asch da, jag far hanga med mig sjalv, som jag gor varannan dag. Uah, det ar trakigt, speciellt nar det ar regn och kallt och blast. Jag som planerat in en langpromenad i parken tillsammans med Prosten, Karl och Anton. Jag kanske drar pa mig min regnjacka och tar en tur i alla fall. Jag tror forresten jag bestamt mig om mitt gym, bra va?! Jag tar det dyra, och som Borgan foreslog och jag ocksa funderat pa, sa behover jag ju inte ha det i hela 9 manader, jag kan ju saga upp det i typ Mars eller April och borja med mina lopturer och promenader i parken istallet. Japp, that sounds like a plan. Jag maste bara fixa ett Statement fran banken sa jag kan fa ett konto har i England.
Eftermiddagen spenderas nog pa Starbucks, lasandes min bok, idag ar en perfekt dag for det!
Men fortfarande, om du bor i Putney och kanner for att hanga med mig, feel free!
Puss mamma och pappa och Ida, jag saknar ert sallskap! Jag kollar upp datumen som familjen ar borta och sa bokar jag en biljett hem!!!

svenska

Jag är hos Matilda och Kerstin och hänger, så nu blir det svenska för ett inlägg! Det är verkligen så sjukt ovant att skriva på svenska, jag får tänka varenda gång jag ska skriva å, ä eller ö.

Efter en sjuuuukligt krånlig tubfärd, vissa stationer är avstängda på helgerna för att dem renoverar så jag fick ta 15 omvägar runt omkring och tog omvägar på omvägarna för jag fattade inte vart jag var, tog ungefär två timmar när det borde ha tagit 40 min. Ovärt som sjutton. Men jag deppade inte för det!
Hur som helst, vi skulle besöka Brick Lane, ett ställe med typ marknader runt i kring. Jag tänkte att det skulle bli lite småsunkigt, men det var sjukt mysigt med väldigt mycket värda place, mycket hantverk. Köpte ett superfint svart diadem á lá Gossip Girl och det fanns fantastiskt fina transperanta grejer på ett ställe. Så mamma, när du kommer hit så ska vi gå dit, du kommer gilla det!

Nu är vi hemma och ska göra pasta, och sen beger jag mig hem för att dejta med mamma! Herrå

sunday morning

Godermorgon mitt herrskap. Idag lyser solen, men jag lyser inte lika mycket. Vet inte vad jag ska gora av denna fantastiskt fina dag. En sak som definitivt ar saker ar att jag ska ga upp till Wimbledon park och ga en riiiiktigt lang promenad i solen och lyssna pa Prostens barnbarn, kanske alla tre bockerna?!

Beroende pa sen, sa satter jag mig nog antingen pa Starbucks och laser klar min bok (som jag har skjutit upp nu i snart en vecka...) eller ocksa aker jag till Brick Lane och traffar Kerstin och Matilda och gar pa en shoppingtur. Vi far se. Nu ska jag ta undan frullen och sen ska jag bege mig ut. Vill i alla fall inte sitta i huset idag!
Mamma eller pappa, om ni laser det har skulle jag garna ha en chatt-dejt med er ikvall?  :) Sms:a mig eller skiv har!
Tack pa forhand, Vanliga halsningar
Er Dotter.

Lord Mayers Show

Vilken dag. Jag vet inte om jag valjer att vardera den inlednignsrepliken... Jag, tjejerna och Gordon akte som sagt in till London for att kolla pa en stor paradgrej som halls for borgmastaren i London. Och vadret... Well, det var storm. I en hel timme. Det var liksom inte nog att det regnade nagot fruktansvart, det var tvunget att blasa 20 m/s.
Hur som helst, vi pinade oss och stod i regnet och vinkade at alla utkladda figurer och militarer och soldater och bandorkestrar och allt vad det var. Och enligt Satu skulle vi aka hem efter det. Men nej, vi skulle visst vanta pa fyrverkerierna som borjade klockan 5. Sa halv 2 begav vi oss till Tate Modern och gjorde ingenting. Jag vill verkligen besoka det museet, men inte med tva barn som vilken sekund som helst kan forsvinna bort. Sa jag holl mig fran att titta pa all vacker konst, och gick mest och puttade pa vagnen. Nar klockan var sisadar 20 i 5 begav vi oss mot bron dar alla fyrverkerier skulle vara. Och mots av en hel folkmassa som gar at motsatt hall. Det visar sig, att fyrverkerierna ar installda pa grund av vadret. Sa vad mer kunde vi gora? Det var bara for oss att bege oss till Waterloo for att ta taget hem.

Summa sumarum, istallet for att vara hemma runt 3, kom vi hem strax efter 6. Inte det jag ville gora under min lediga eftermiddag. Men jag valjer att se det som en erfarenhet. Japp, sa bra ar jag! Bara tjejerna beger sig upp till sangen for att sova ska jag gora nagon god middag till mig, ata den, och sla mig ner med en kopp Kustfagring (jag har ju hittat en tekupa mamma!!!) och kolla pa antingen Fortrallad eller Sunes Sommar. En lugn och fin barnvaktarkvall!

Men kom igen da, HJALP!

(jag lagger upp den har igen for att ni ar sa sega och inte hjalper mig!!)
Okej, sa har ligger det till.
Jag var och kollade pa det andra gymmet som ligger lite langre bort. Och jag har beslutsangest. Sa, kara vanner, ni far garna hjalpa mig till att fatta ett fornuftigt beslut. Las igenom nedan och kommentera er slutsats. Tack pa forhand!

Putney Leisure Centre:
- Ligger ca. 9 minuter till fots harifran. 
- Har simbassang pa 25 m som langst, och ar hyfsat frash. finns ocksa bubbelpool som ocksa ar hyfsad, inte frash men inte acklig. 
- Gym med valdigt manga lopband och cross-maskiner + nagra roddmaskiner. styrkemaskinerna var det inte sa manga av, men nagra armar, nagra ben och lite mage. Fria vikter och mycket stretching.
- Grupptraningsprogram med inte jattemanga olika som jag kan ga pa. Nagon yoga, lite spinning och jag tror dfet fanns pilates. 
- 5 stycken 30 minuters pass med en instruktor som gor ett speciellt program utformat efter mig. 
Allt det har far jag for £ 49,35/manaden + en startavgift pa £ 15.

Virgin Active Health Centre:
- Ligger ca. 5 minuter harifran, valdigt centralt. 
- Tillgang till simbassang ungefar 2 km bort pa ett annat Virgin Active. 
- Gym med manga lopband, roddmaskiner, crossmaskiner, vibrationsplattor, cyklar, sittande cyklar etc. En speciell avdelning for bara tjejer dar det finns nagra maskiner av alla ovan + nagra maskiner (exempelvis "gyn-stolen" som tranar utsida och insida lar, etc.). Hade manga styrkemaskiner med manga olika funktioner. 2 normalstora ytor for stretching och sit-ups etc. 
- Grupptraningsprogram med ratt sa manga klasser som jag kan ga pa, yoga, pilates, body nanting, boxercise, etc etc. 
- Frasha omkladningsrum som har bade shampoo, balsam och tval + bodylotion. 
- Tror att man far en intrudoktion for maskinerna, men ar inte saker. 
Allt ovan far jag for £ 67/manaden + en startavgift pa £ 20

Alltsa, ett billigare alternativ som inte ar lika frasht, har inte lika mycket att erbjuda men anda ar en hyfsad anlaggning.  Pa det sparar jag alltsa £ 17 i manaden jamfort med det andra. Eller det dyrare, som ar valdigt frasht, trevlig personal med ett trevligt bemotande, och som ger lite mer mojligheter vilket kanske gor att jag tranar oftare?

* information att tillagga, jag tjanar £ 90/vecka.
Hur gor jag?!

hemfard

(inte) utvilad efter gardagen!
Min kvall blev ovantat lang, dock fylld med andra saker an vantat. Vi lamnade Bow vid kanske 22.45 for att bege oss mot Cargo, nan klubb som skulle vara okand och bra. Vi akte tunnelbana en bit, till Liverpool St. Station och sen gick vi darifran typ 20 min. Val dar var det en ko sa jag vet inte vad! Matilda tippade pa 40 minuter. Vid det laget madde jag sa risigt, ryggvark, magvark, trott som ett marsvin, sa jag bestamde mig for att bege mig hemat.
Eftersom jag inte hade en aning om vart vi var tog jag forsta basta buss tillbaka till underground, for att sedan dar ta en tub till Kings Cross, byta till Picadilly linjen, aka till Picadilly och ta bussen hem. Bara det att nar jag kom till Kings Cross, ja da slutade alla tunnelbanor. Sa det var bara att hitta en buss som gick nanstans till Picadilly. Jag hittaded en som gick till Oxford St. och darifran gick jag, ner Regent St och sen ner till Picadilly. Och sa gick bussen darifran 10 min senare. Klockan visade 02.14 nar jag kom hem.
Men kvallen var absolut ingen waste, verkligen inte! Jag fick traffa varldens basta Kerst, och sa fick jag traffa Matilda och Anna, vi ses forhoppningsvis igen. Och sa fick jag ova mig pa att ta mig hem. japp, det var min kvall.
Nu ska jag ga upp och ta pa mig lite klader, fixa lite och sen aka in till London med flickorna sma och deras Farfar in pa nagon parad. Hors i eftermiddag!

Bow

Jag hänger med Kerstin i Matildas rum! Det är assoft, ett välbekant ansikte är väldigt trevligt, speciellt när det är nån så vacker som Kerstin. Vi hänger som sagt, lyssnar på the Knife och ska snart ut till Cargo? Det blir kul! Hoppas ni har det bra, pappa och mamma och ida och simon och jenny och sara och agnes! Jag tänker på er jättemycket, fast inte för mycket.'

Just nu känns allting så himla bra, jag gillar mitt liv i London och allt är nice. Yes, nu ska jag ta mig en drink och prata med mer Kers. Later!

london by night

Nu beger jag mig innat stan for att traffa Kerstin och hennes van Matlida, senare blir det utgang!
Hors imorgon : )

Hjalp!

Okej, sa har ligger det till.
Jag var och kollade pa det andra gymmet som ligger lite langre bort. Och jag har beslutsangest. Sa, kara vanner, ni far garna hjalpa mig till att fatta ett fornuftigt beslut. Las igenom nedan och kommentera er slutsats. Tack pa forhand!

Putney Leisure Centre:
- Ligger ca. 9 minuter till fots harifran.
- Har simbassang pa 25 m som langst, och ar hyfsat frash. finns ocksa bubbelpool som ocksa ar hyfsad, inte frash men inte acklig.
- Gym med valdigt manga lopband och cross-maskiner + nagra roddmaskiner. styrkemaskinerna var det inte sa manga av, men nagra armar, nagra ben och lite mage. Fria vikter och mycket stretching.
- Grupptraningsprogram med inte jattemanga olika som jag kan ga pa. Nagon yoga, lite spinning och jag tror dfet fanns pilates.
- 5 stycken 30 minuters pass med en instruktor som gor ett speciellt program utformat efter mig.
Allt det har far jag for £ 49,35/manaden + en startavgift pa £ 15.

Virgin Active Health Centre:
- Ligger ca. 5 minuter harifran, valdigt centralt.
- Tillgang till simbassang ungefar 2 km bort pa ett annat Virgin Active.
- Gym med manga lopband, roddmaskiner, crossmaskiner, vibrationsplattor, cyklar, sittande cyklar etc. En speciell avdelning for bara tjejer dar det finns nagra maskiner av alla ovan + nagra maskiner (exempelvis "gyn-stolen" som tranar utsida och insida lar, etc.). Hade manga styrkemaskiner med manga olika funktioner. 2 normalstora ytor for stretching och sit-ups etc.
- Grupptraningsprogram med ratt sa manga klasser som jag kan ga pa, yoga, pilates, body nanting, boxercise, etc etc.
- Frasha omkladningsrum som har bade shampoo, balsam och tval + bodylotion.
- Tror att man far en intrudoktion for maskinerna, men ar inte saker.
Allt ovan far jag for £ 67/manaden + en startavgift pa £ 20

Alltsa, ett billigare alternativ som inte ar lika frasht, har inte lika mycket att erbjuda men anda ar en hyfsad anlaggning.  Pa det sparar jag alltsa £ 17 i manaden jamfort med det andra. Eller det dyrare, som ar valdigt frasht, trevlig personal med ett trevligt bemotande, och som ger lite mer mojligheter vilket kanske gor att jag tranar oftare?

* information att tillagga, jag tjanar £ 90/vecka.

mukkler

Jag ar precis hemkommen fran det forsta gymmet, Virgin Active health club. Det ligger 5 minuter bort till fots och sannerligen, det var otroligt frasht! Manga bra maskiner, stort och grupp-traning som yoga och pilates, boxercise och spinning ar inkluderat + simbassang. Har kommer det negativa... £ 67 i manaden! Det ar nastan dubbelt sa mycket som jag betalade hemma for tre manader.. Men ja, jag vet inte. Jag ska ga och kolla pa ett annat, lite langre bort ligger det, och det ar som vi skulle sagt i Sverige, Kommunalt, sa att det kanske inte ar lika fancy och frasht. Men hur som helst, vi far se!
Nu blir det lunch : )

Friday i'm in love

Har dromt sjukaste drommen ikvall, bland annat var Julia Furuholm nybliven mamma och jag var kar i en 40-aring. Konstigt!
Idag ar det mycket pa g, ska kolla in massa gym och forsoka ga till starbucks har och lasa, och sa ska jag traffa kersin. Mycket, men kul! Nu vantar diskmaskinen, ha en fin dag : )

Vilken harlig dag!

Innan jag akte idag, precis innan jag skulle ge mig ivag, fragade Satu mig om ag bestamt mig om lordag. Tjejerna och deras farfar ska aka in till London och kolla pa nagon stor paradgrej och Gordon hade undrat om jag ville folja med. Jag var lite sugen, men var inte saker pa om Anna och jag hade planerat nagot. Sa jag sa att jag skulle kolla med Anna sa jag inte dubbelbokade nagot, men att jag annars garna foljde med. Tankte att det kan vara ett bra satt att fa lara kanna flickorna battre, utan mamma och pappa i narheten.
DA, foreslar Satu att om det blir sa att jag foljer med pa lordag kunde jag fa ta eftermiddagen idag ledig.
Sa sa fort jag traffade Anna kollade jag, inget bestamt, och jag hade heeeela langa dagen framfor mig! Sa GRYMT skont!
Sa utan nagra som helst begransningar begav vi oss pa en rejal dag pa stan. Vi strosade runt lite forst, och sen gick vi in pa topshop. Dar gjorde jag ett fynd (eller inte ett fynd gallande pris, men anda), namligen ett par boots! Som jag har letat efter ett par softa, skona och snygga boots att kunna ha istallet for mina eviga converse. Dock var de lite dyra, £ 85, men efter nagra timmars funderande och en till provning bestamde jag mig for att de var dem varda. Sagt och gjort, jag ager ett par svarta boots. Sa fort datorn kommer far ni se bild! Och mamma, jag kan ha inlagg :D Det var det forsta jag kollade, bra va?!
Efter lite till vandrande rakade vi pa en gata som heter Carnaby Street, tydligen en parallellgata till Oxford st. som ska vara valdigt bra enligt Anna, jag sjalv har aldrig hort talas om den. Och sannerligen, det var helt fantastiskt! Valdigt street-inspirerade butiker, och det basta av allt, Jag fann American Apparel!!! Och annu battre, fran kl. 5 var det 20 % rabbatt pa massa butiker dar. Sa vi satte oss pa ett narliggande Starbucks for att vanta in klockan, och aven fast det inte riktigt var planen, kom jag hem nu med en kjol som jag langtat efter i evigheter, och en rod troja. Trevligt!
Det blev ett langt inlagg, nu ska jag kaka lite och sen ga och lasa min bok! Idag har varit en jattebra dag :)
Kram pa er!

sunshine

Solen lyser! Precis vad jag behover.
Idag ar idag och iar var en helt annan dag. Jag ska slanga in lite frulle i munnen och sen beger jag mig in mot stan for att traffa Anna. Dock blir det inte ambassaden som tankt, utan det blir en shoppningrunda. Far se om jag slar till pa nagot, just nu vill jag bara sitta i solen och njuta!
tack alla fina manniskor ocksa som gor att jag langtar hem sa mycket, som min mosters forsta inflyttningstant sa, jag har tur som har mojlighet att sakna nagon sa mycket! Puss da, hors senare!

margareta krook

den kvinnan har raddat min dag idag kan jag saga, bara rosten gor att jag kanner mig lite mer hemma. Jag prisar Simon och Ida, Simon for iPoden och Ida for innehallet. Pa riktigt, utan min iPod vet jag inte vad jag skulle ta mig till.
Ar i alla fall fardig for idag. Ava och hennes kompis Tabitha hade franska idag pa eftermiddagen, och Mae hade inte lust att leka med mig, sa jag gick upp till hennes rum och organiserade upp hennes bokhylla. Det var himmelriket. Bara fa sitta i lugn och ro och bara gora edt jag ar bast pa. Sa nu ar hennes bocker i exemplarisk ordning. undrar hur lange det varar?
Satu sa precis att hon skulle lagga flickorna och sen skulle hon ga och mota upp Jason for de ska pa middag. Vem hade sagt det till mig? Som tur ar skulle jag inte till Svenska Kyrkan idag, for annars hade det varit lite surt for henne.
Pa eftermiddagen idag gick jag ner till High Street och postade tva brev, och tankte gora lite nodvandiga inkop. Desvarre fann jag inte det jag allra mest behovde, en lada att lagga saker i, sa jag tankte planera in ett litet IKEA-besok med Anna, om hon har lust!
DOCK, jag ar sa lycklig!!, hittade jag en tekupa! Jag jublade, och brydde mig inte om att den kostade 30 spann, for det ar den vard! + att jag kopte en mapp, typ, att ha mina kvitton och pengapapper i och massa annat, och till sist ett block som ska vara min tankebok!
Och just det, jag hittade ett grymt halsband fran Topshop pa rea som jag tankte ha pa fredagens utgang! Nice.
Hej sa lange

30 veckor

Sa lange ar det som jag kommer vara har. och just nu kanns det som ungefar 29 veckor for lange. Enligt Satu har jag inte alls 200 minuter att ringa for till Sverige, som hon skrev i ett mail, utan kanske 90 + att det inte ar obegransat internet, utan det kostar beroende pa hur mycket man ar inne. Inte det jag behovde gora idag.
Nu ska jag hamta tva sma monster fran skolan, leka med det tredje lilla vadret till klockan 6 och sen ar jag fri for kvallen. Skicka brev till mig, ring mig, hjalp mig, vad som helst, jag saknar er!
Vilken tur att Kerstin kommer

bangar inte!

Jag har precis fatt reda pa varldens basta nyhet som var PRECIS vad jag behover just nu.. KERSTIN SKA TILL LONDON!!! Ah, jag blir sa lycklig. Varldens basta Kerstin kommer till London for att halsa pa hennes kompis Matilda, och hon annonserade att hon finner det mycket lampligt att vi ses. Vilket jag absolut haller med om!

Idag ska jag ha en lugn, harlig dag bara for mig sjalv. Nu har jag precis avslutat en mycket god frulle, och nu tankte satta mig ner, lyssna lite pa iPoden samtidigt som jag tankte komponera ihop ett brev till Mormor och Morfar och lite andra. Vi borjar sa i alla fall, sa far jag se hur dagen artar sig.

Hoppas Ni mar bra kara vanner : )

power

Dagen ar slut, jobbmassigt. Har varit en riktigt tuff dag. Hade en fight med Ava redan pa vag hem fran skolan, och at snack-time en riktigt langdragen fight med Mae (mest fran hennes sida dock). Men jag gav mig inte, och det lonade sig, for efter sisadar 30 minuter av skrikande gav hon till slut upp, bad om ursakt och ville sitta i mitt kna.
Vid maten var dem sjukt jobbiga som vanligt och det ar en kamp om varje tugga. En sak dock som jag inte vill ta till, men som deras mamma mer an garna gor, ar att ge dem glass eller godis efterat, nagot som verkar vara poppis pa andra stallen enligt Anna!
Jag pratade med varldens finaste mamma idag, sa jag kanner mig lite mindre hemlängtanig nu.. Som Borgsan skrev, vi klarar det har! Vad sager ni, EU-flickor, bildar vi en vi-tanker-inte-vekna-och-aka-hem-pakt?
Imorgon tankte jag nog ta mig en langlanglang promenad nanstans for att sedan satta mig pa Starbucks och lasa klart min bok. Ja, sa far det bli. Nu ska jag vanta pa att Satu kommer ner sa ska vi ata och sen ska jag trixa lie i mitt rum sa att det blir klart! Just nu har jag foton over hela mitt bord.. Inte okej. Godnatt for nu!

that was it

Hemma igen! Sjukt stressigt, jag akte hemifran 9.50 och nu kom jag tillbaka for kanske en kvart sen. Och jag vill poangtera, det har inte varit mycket dodtid om jag sager sa! Aven fast vi bor valdigt nara centrala London tar det sjukligt lang tid. Segt! Nu ska jag slanga i mig en youghurt till lunch (det verkar somman inte ater nagon vidare lunch har!) och sen springa och hamta Ava. Hors sen!

this is it!

Snart ar jag pa vag in till Picadilly igen for att traffa Anna och ga pa Michael Jackson-filmen This is it!
Ska bli valdigt trevligt, komma bort fran huset. Idag tog jag Mae till skolan, och jag maste saga det sjalv, att jag tror aldrig att hon varit sa lang och medgorlig som hon var nu. Inga skrik och inget grat. bra.
Sjukt vad dagen kommer ga fort idag egentligen, jag ska aka harifran om kanske 20 min for att sen vara pa bion 11,15 och den haller pa till kanske 13.15 och sen maste jag satta mig pa bussen hem for att hinna i tid att hamta Ava. Well, det blir nog bra.. Later!

9 manader

Mm, har precis atit tortellini med svamp, yum.
Idag har varit en lang dag som gatt fort. Jag har inte gjort mycket, lekte med flickorna sma nar de kom hem och sa badade jag dem och lite sa. och nu sitter jag har. Jag ska lasa lite i min bok, vilken snart ar slut och det gillar jag inte for da maste borja lasa en ny och det orkar jag inte. Hur som helst, det ar lite kvar pa den har i alla fall.
Idag har jag saknat min mamma ganska mycket. Och jag har kommit undefund med ganska mycket. Sen kan det andra sig, det vet man ju aldrig nar det galler mig, men anda. Jag har verkligen bestamt mig for att stanna i 9 manader (och nej, London ar inte en tackmantel for att dolja att jag ar Gravid och har akt till et kloster i Osterrike for att foda mitt oheliga barn), bara for att saga att jag pulled through. Men inget mer Au Pair for min del efter det har, big no no. Jag gor min tid i London och that's it, men varfor har jag inte tid att beratta nu, Jason och Satu ska ata och jag vill inte stora. Det far bli en cliffhanger. Spannande!
Imorgon vantar nya aventyr i London, Sleep tight!

on the radio

Jag sitter i koket och lyssnar pa radio, det är ganska sa svängigt faktiskt. just nu har jag lite hemsaknad. Inte langtan, bara saknad. Men jag tar en dag i taget. Jag jobbar pa det.
Jag vill ha min dator, sa jag kan skypa och lagga upp bilder ochvisa er saker. Men det far bli nar den kommer.
Jag har gatt promenad idag och lyssnat pa Prosten. Det ska jag gora fler dagar. It keeps me busy.
Nu ska jag strax ga och hamta Ava fran skolan. So it goes on..

Bye bye now

Godmorgon!
Jag har hunnit med mycket already, har varit uppe sen 7. Foljde med till badas skolor idag, for jag hade inte varit pa Avas skola innan, sa jag behovde folja med dit och kolla vart det lag och sa..
Nu har jag i alla fall atit frukost och druckit lite te + last lite i min bok. Jag vill bara veta hur den slutar!!
Min karaste och bastaste Hedvig lamnar idag europeisk mark for att besoka de mer tempererade omradena i Indien. God resa kara van, det kommer bli superb. Konstigt att inte prata med henne pa tre manader, men vad gor man. Jag far sta ut helt enkelt!
Idag tror jag att jag bara ska vara hemma, Nadia ska visa mig hur tvattmaskinen funkar och lite sa, och sa tankte jag damsuga lite i mitt rum och frasha till det. + lasa i min bok sa klart. Sen vid 3 gar jag och hamtar Ava fran skolan. Have a nice one Folks!

2 timmar

Ah, nu ar jag hemmavid och alive efter en vaaldigt lang dag.
Jag akte hemifran vid 10 for att traffa Anna vid 11. Vi gick runt lite har och var, berattar hela dagen nar jag kan lagga upp bilder.. HUr som helst, vi gick runt fran 11 till 1 da vi at mat i ChinaTown. Sen vid halv 2 till ungefar halv 4 gick vi lite till, for att sedan satta oss pa ett starbucks. Vi akte in till Picadelly och bestallde biobiljetter till michael jackson-filmen och sen skildes vi at. Da var klockan ungefar 5. Gissa nar jag kom hem? HALV 8 helt sanslost
Det var massa bajs vid bussen, sa det tog 20 minuter extra. Nar jag antligen kommit pa bussen och var en bit utanfor centrala London, nej men da star hela trafiken stilla for Chelseas match har precis slutat. Sa istallet for att ta normala 45minuter med bussen, tog det tva timmar. Forskrackligt! + att jag redan vid 5 var superduperkissnodig, sa att nar jag val kom hem holl jag pa att spricka. Usch
Nu ar jag i alla fall hemma, och ska ga upp och lagga mig i min sang med min bra bok. Imorgon ar det skola och alltng borjar pa riktigt. Wish me luck, sleep tight!

Sunday, Sun?

Nu bar det av in mot London, ska traffa Anna pa Picadelly Circus.
Hoppas dock att regnet uppehaller sig, och att kanske solen tittar fram?

London by night

Just i detta nu gor jag min allra forsta babysitting by night. JAg ar typ livradd att Mae ska vakna upp och fa panik, borja skrika pa mig eller nagot annat jobbigt. Men so far, so good (peppar peppar...)
Om nagra minuter kommer Hedvig forhoppningsvis att logga in pa Msn och da kommer vi formodligen att ha varat sista riktiga samtal, PA TRE MANADER. Min kara van far namligen ivag till Indien och kommer stanna ett tag. En eloge till henne, jag tycker det ar hemskt modigt.
Imorgon bar det av till centrala London for att traffa Anna, en tjej som kanner Angelica, som jag har lart kanna genom konstakningen. Hon kom hit den 31 oktober, sa hon har nagra dagar till sin fordel. Hoppas vi kommer bra overens, jag behover en trevlig person att umgas med har i London kanner jag. Vi ska traffas vid fontanen at Picadelly Circus. Min allra forsta turistattraktion, and there will be plenty more..
Nu skriver Hedvig, Ciao!

Sunny D

Vilken fantastisk dag som foljde min fantastiska morgon. Sol heeela dagen lang, just fantastic!

Har precis kommt hem fran en loprunda, min allra forsta i London faktiskt! Och jag kan konstatera att jag INTE gillar att springa bland folk, definitivt inte.. Alldeles for rangt och for lie svangrum. + att mitt svettiga jag ar kanske inte det trevligase att visa up. Nat jag tankte pa nar jag sprang, och nar jag var ute pa promenad i formiddags, ar att folk har klar sig i valdigt konstiga traningsklader. Fula framforallt. Och nar jag kommer med mina anda hyfsat frasha klader, ja da stirrar folk som bara den. Very strange!
Nu blir det dusch!

Yesterday

Godmorgon!
Vilken fantastisk dag att vakna upp till, jag oppnade persiennerna och SOLEN LYSER! Jag blev alldeles lycklig, sa idag blir det en lang lang lang promenad langs River Thames med lite jazz i oronen.

Igar kvall hade jag en mycket trevlig eftermiddag. Jag kakade lite lunch och sa laste jag min bok lite till. Runt 4 bestamde jag mig for att ta en promenad och Gordon fragade om jag ville ta med Cherry. Sa hon och jag vandrade runt lite i en ENORM park som ligger langre upp pa gatan, men nar det borjade bli morkt fegade jag ur sa da gick vi runt pa massa gator istallet. Hon ar verkligen en fantastisk hund, hon har kannt mig i 6 timmar och hon lyder redan min minsta vink. Amazing.

Jag hoppade in i duschen och sa grejade jag lite i mitt rum, laste lite och fixade lite till. Pa kvallen at jag, Satu och Gordon take away indiskt, forsta gangen jag at indiskt faktiskt! Det var riktigt gott, al though det var inte riktigt som jag forvantat mig. Men helt okej. Vid det laget var klockan sa mycket att jag holl pa att somna. So i just went straight up to bed.

Som sagt, nu blir det lite mer boklasning och sen: Langpromenad : )

Hoppas Sverige inte ar for hemskt och slaskigt, later!

Cherry

Nu ar det strax lunchdags har i London! Jag har precis kommit hem efter en ratt sa lang formiddag i Putney. Tjejernas farfar ar har, det ar darfor ar ledig, och han hade med sig familjens hund, Cherry. Varldens finaste! Hon ar 11 ar och helt underbar, lugn och mysig. Vi kommer forhoppningsvis hinna avverka manga mysiga promenader.
HUr som helstJag borjade att promenera lite, bort over bron som gar over River Thames. Riktigt fint dar, det finns en park som heter Bishops Park och det var jattemysigt att bara promenera runt dar. Nar jag atit min lunch tankte jag ta pa mig lopskorna och lie skona byxor och ta mgi en ordentlig promenad dar.
Hur som helst, jag strosade lite langs floden och sen gick jag uppat igen mot alla affarer och sa.
Jag behovde lite smagrejer som jag lyckades fa tag pa och tittade lite i andra affarer aswell. Jag gick in pa Marks&Spencers och kopte mig lite lunch (som jag alldeles strax ska hugga in pa!).
Jag hittade ocksa typ vaaarldens basta skivaffar, helt sjukt bra priser och ett grymt utbud. Jag hade latt kunnat handla upp hela min veckolon pa en gang.. Men jag tankte att det nog inte vore sa smart.. Sa Simon och Ida, nar ni kommer och halsar pa ska vi ga dit, minst 1 gang om dan!
NU vantar lunch och en bra bok pa mig.
Later!

monster

Vilken dag, min forsta hela i London!
Det kanns som jag har varit har hemskt mycket langre an vad jag egentligen har. Det ar kanske darfor som allt kanns lite konstigt och ovant, jag forvantar mig for mycket efter bara ett dygn har. But you know, that's me!
Jag och Ava lekte lite i deras playroom (de har varsinna rum som de sover och leker i, ett lekrum med massvis med leksaker + ett biorum som de ocksa har leksaker i!) och sen skulle hon pa en playdate sa jag foljde med i bilen for att kunna se mig lite omkring. Det ar verkligen fantastiskt vackert har, manga sma vagar och gator, med mycket trad och buskar runt omkring. Satu visade mig en park som jag tankte ha mina dagliga promenader och lopturer i.
Nar vi kom hem tog jag en dusch, det tog en kvart att fa vattnet varm, helsjukt. det var dock skont att fa duscha, det var ett tag sen. Jag har glomt mitt smink hemma sa jag gar runt som ett spoke, men forhoppningsvis kommer det pa posten snart!
Nar Mae got home from school lekte vi anda fram tills maten var klar. Da brot allt loss, Mae borade grata och Ava hangde pa och allt var bara hemskt hogljutt. Men till slut lyckades de ata lite och nu ar Satu uppe och forbereder for natten, det ar saaa skont att jag slipper gora det, det verkar vara ratt hektiskt!
Hur som helst, nu ar Satu pa vag ner och vi ska kaka. Hors och ses : )

Day 2

Well good morning!
Dagen borjade mindre bra med att telefonen jag har har gick en timme fore den ratta klockan, sa jag vaknade kl 6 istallet for 7. Mindre kul. Jag gick ner till koket och efter en sund kom Satu ner och hon brjade med tjejernas frukost. Mae, den yngsta tjejen, har inte hostlov sa vi gick och lamnade henne pa hennes nursery. Helt sjukt strikt till sklinnad fran Sverie. Om man inte var i tid utan kom sent blir man inte inslapp. Strange!
Sen visade Satu och Ava mig runt Putney, och v gick och at frukost pa en okaffar med ett litet cafe i mitten. Hur mysigt som helst! Och nu ar vi hemma igen. Allt ar valdigt annorlunda, men jag tror att once I get into it, it'll be alright. Jag saknar mamma och pappa och Ida. Men det blir nog bra, jag tar en dag i taget!
Later!

Putney, London

Finally here!
Dagen har varit lang och jag ar faktiskt riktigt trott.
Vaknade i morse i Bromma, mot Arlanda for att flyga till Heathrow, London. Dar vantade Satu, Ava och Mae som min valkomstkommite. Nu har jag spenderat forsta eftermiddagen har, ochsa lange jag ger det en chans, tror jag det kommer bli riktigt bra!
Som ni marker har jag inte min svenska dator, for det puckot som den ar sa bestamde den sig for att dumma sig lagom tills jag skulle aka. Sa fram tills jag far den far det bli med brittiskt tangentbord. Inte sa dumt det heller!

Nu ska jag ga uppat i lyxhuset, upp till min lyxsang och forhoppningsvis fa lite lyxssomn.
Sayonara!

(bilder kommer nar datorn kommer!)

Here we go!

HEJ och välkommen till min alldeles nya och sprillans blänkande LONDON-BLOGG. Grymt!
Här tänkte jag blogga under hela min London-vistelse. Allt från första intrycket så fort planet landar tills det jag sätte rmig på planet i Juli 2010. De första dagarna/veckorna kommer det kanske vara lite rörigt då jag trixar och fixar med design och annat. Men det blir kul!

Igen, hemskt välkommen, ni kommer inte bli besvikna ; )


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0